vendredi 9 avril 2010

Le piège à francophones de la périphérie !

Dans ce texte, Dehaene proposerait à partir de 2012 l'élection directe des bourgmestres par les populations sans intervention du gouvernement flamand. Ceci pourrait faire passer à la trappe les exigences d'extension de Bruxelles et condamner les francophones minoritaires de la périphérie auxquels tous les droits sont supprimés. Toutes les autres communes interdiraient, grâce au Wooncode et autres saloperies, l'installation dans ces communes de Belges et Bruxellois francophones..... Attention aux hypocrites !!!!

Il ne faut absolument rien céder ou c'est notre "mort" à court terme. Nous francophones de BHV sommes chez nous et ne voulons aucune dictature ou tutelle flamingante. Que les extrémistes restent dans le fin fond de la Flandre.

B-H-V: rechtstreekse verkiezing van burgemeesters?

Jean-Luc Dehaene

Jean-Luc Dehaene © Belga

Eén van de proefballonnen opgelaten in de omgeving van koninklijk onderhandelaar en B-H-V-ontmijner Jean-Luc Dehaene is die van de rechtstreekse verkiezing van de burgemeesters vanaf 2012.

Op die manier heeft de Vlaamse regering niet langer greep op de benoeming van burgemeesters in de verfranste faciliteitengemeenten rond Brussel.

Er zou dan, zoals voor de schepenen van de faciliteitengemeenten, van uitgegaan worden dat de verkozen burgemeesters het Nederlands voldoende beheersen.

Om de federale regering van Yves Leterme overeind te houden bestaat bij CD&V het voornemen om definitief te landen met het B-H-V-dossier.

Als voor die communautaire omelet enkele Vlaamse eieren – de aanstelling van de burgemeesters is er een van – moeten worden gebroken, dan bestaat daar bij Vlaamse christendemocraten enige bereidheid toe.

Enkele CD&V-toplui zien ook een oplossing in een beperkte, zeg maar symbolische uitbreiding van Brussel en van de Franstalige inspraak in de Brusselse rand.

Doch zowel voor de rechtstreekse verkiezing van de burgemeesters als voor de uitbreiding van het Brussels Hoofdstedelijk grondgebied is de Vlaamse goedkeuring nodig. Dus ook die van de Vlaamse regering, waar de N-VA van Bart De Wever deel van uitmaakt.

Aucun commentaire: