mercredi 25 août 2010

Article du Knack.

Les réactions des lecteurs flamingants sur cet article sont extrêmement révélatrices : pour eux, les flamands ne doivent pas négocier et prendre ce qui est à eux. C'est comme les nazis qui prenaient ce qui était aux juifs sans scrupules. Nous avons affaire à de véritables fascistes.

woensdag 25 augustus 2010 om 18u49

Onderhandelaars buigen zich over Brussel-Halle-Vilvoorde

null

© Belga

Na het princiepsakkoord dat dinsdagavond werd bereikt over een aanpassing van de financieringswet op basis van twaalf principes buigen de preformatie-onderhandelaars zich over Brussel-Halle-Vilvoorde en het bestuur en de financiering van Brussel. Een groep politici en experts zit daarover woensdag al de hele dag bijeen.

In de loop van dinsdagavond stond een vergadering van politici en experts over beide zaken op de agenda die tot ongeveer 23 uur duurde.

Volgens La Libre Belgique eindigde de vergadering voortijdig nadat de Franstaligen waren opgestapt. Onder meer Joëlle Milquet, de enige partijvoorzitter die dinsdagavond op het overleg aanwezig was, zou zich volgens De Standaard zeer boos hebben gemaakt.

Probleem is de compensaties voor de Franstaligen in de rand rond Brussel die in ruil voor de splitsing van het kiesarrondissement B-H-V op tafel worden gelegd. De vergadering, die werd geleid door Charles Picqué (PS), eindigde in een impasse, aldus de Libre.

Nieuwe vergadering werkgroep

De werkgroep met politici en technici kwam woensdagmorgen weer bijeen. Woensdagnamiddag stond oorspronkelijk een nieuwe plenaire vergadering op de agenda van preformateur Elio Di Rupo en de partijvoorzitters die aan het overleg over de staatshervorming deelnemen.

Maar die vergadering werd uitgesteld tot donderdag. In de plaats zette de werkgroep haar overleg in de loop van woensdagnamiddag voort. Naast B-H-V staat ook het bestuur en de financiering van het Brussels gewest op de agenda.

In de vooravond was er een pauze in de besprekingen, maar het is de bedoeling de bespreking vanaf 20 uur voort te zetten.

Aucun commentaire: