mercredi 22 décembre 2010

N'importe quoi .... le peuple flamand en admiration devant un descendant de collaborateur nazi ....

woensdag 22 december 2010 om 11u27

Mens van het Jaar: U koos Bart De Wever

De lezers van Knack.be hebben Bart De Wever uitgroepen tot Mens van het Jaar 2010.
© Reuters


De N-VA-voorzitter kreeg in een poll op onze site 1208 stemmen achter zijn naam en liet daarmee rechter Henri Heimans ver achter zich. Kinderpsychiater Peter Adriaenssens vervolledigt de top 3.

Onderaan de lijst bengelt PS-voorzitter Elio Di Rupo die duidelijk op heel wat minder sympathie kan rekenen bij onze Knack.be-surfers.

De verkiezing van De Wever tot 'Mens van het Jaar 2010' is nauwelijks een verrassing te noemen. De Wever won met zijn partij in Vlaanderen glansrijk de federale verkiezingen van 13 juni 2010. Zelf kreeg hij 785.776 voorkeurstemmen. Tijdens de daaropvolgende onderhandelingen stelde de N-VA’er zich erg hard op en liepen de spanningen met de PS soms hoog op. Op 4 oktober trok De Wever zelfs de stekker uit de onderhandelingen. De compromistekst die hij vervolgens als koninklijk verduidelijker op tafel legde, werd door de Franstaligen meteen afgeschoten. Zijn controversiële uitspraken in de pers deden het vertrouwen tussen beide gemeenschappen ook geen goed.
De volledige uitslag:
Bart De Wever: 1208 stemmen
Henri Heimans: 283 stemmen
Peter Adriaenssens: 248 stemmen
Kim Clijsters: 100 stemmen
David Van Reybrouck: 93 stemmen
Koning Albert II: 92 stemmen
André-Joseph Léonard: 54 stemmen
Johan Vande Lanotte: 47 stemmen
Francis Alÿs: 27 stemmen
Elio Di Rupo: 24 stemmen

Knack Magazine verkoos dit jaar ‘De vrijwilliger’ tot Mens van het Jaar. Knack Weekend ging voor Peter Adriaenssens en Knack Focus koos twee regisseurs: Hans Van Nuffel (Adem) en Kadir Balci (Turquaze).

Aucun commentaire: