samedi 15 janvier 2011

"Le connard de De Wever"


Parfois, s'exprimer comme on le pense soulage !!!! 


vrijdag 14 januari 2011 om 13u43   De Knack.

Claude Eerdekens scheldt De Wever op televisie uit© Belga


Waals parlementslid en burgemeester van Andenne Claude Eerdekens (PS) heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever op een Franstalige televisiezender een 'connard' (smeerlap = salopard) genoemd. PS-voorzitter Elio Di Rupo distantieert zich van die uitspraak. (Traduction orientée : un connard n'est pas nécessairement un salopard. Encore un mensonge et manipulation flamingante).


Eerdekens werd op Canal C, een Waalse regionale televisiezender voor de provincie Namen, ondervraagd over een betwisting inzake  de prestaties van de brandweer.


De zaak is voor de burgerlijke rechtbank van Namen gebracht en zou, als ze in beroep wordt bevestigd, een aanzienlijk gevolg hebben voor de gemeentelijke financiën.
Eerdekens wond zich op Canal C op en zei dat een en ander tot het faillissement van de Waalse gemeenten zou leiden. Hij haalde uit naar de 'onverantwoordelijkheid' van de federale regering in lopende zaken. 'Trop is teveel, zoals die 'connard' van een Bart De Wever zou zeggen', aldus Eerdekens.


Di Rupo veroordeelt uitspraak
PS-voorzitter Elio Di Rupo veroordeelde die uitspraken vrijdag. Volgens hem moet men in de politiek een onderscheid kunnen maken tussen de inhoud en de vorm van een boodschap.
Politici die op een democratische manier verkozen zijn, moeten worden gerespecteerd, aldus Di Rupo. Hij aanvaardt de uitspraken van Eerdekens niet en veroordeelt ze.

Aucun commentaire: