jeudi 31 mars 2011

L'hypocrise répétée d'un fanatique flamingant extrémiste. Dehors flaminganten.

Bourgeois: "PS deed nog nooit ernstig aanbod"

donderdag 31 maart 2011 om 08u27
Geert Bourgeois roept de PS op om alsnog mee te stappen in een "ernstige" staatshervorming. "Ofwel gaan we de komende dagen en weken naar een dubbel akkoord, met een grote staatshervorming en een grote sociaaleconomische hervorming. Ofwel maken de anderen een regering zonder ons."
Geert Bourgeois
Geert Bourgeois © Belga

Volgens Bourgeois klopt het beeld dat de N-VA altijd meer eist aan
de onderhandelingstafel en eigenlijk geen akkoord wil, "echt niet".
Voorts hekelt hij in een interview met De Standaard de houding van de Franstalige socialisten, die volgens hem een slijtageslag voeren en zich te passief opstellen. "Het is echt wachten op de PS. We hebben de afgelopen maanden werkelijk alles geprobeerd. Maar een serieus aanbod van de PS hebben we nog geen enkele keer gekregen."

15 miljard
De PS heeft nochtans al aangegeven akkoord te kunnen gaan met een regionalisering van bevoegdheden ter waarde van 15 miljard, met een splitsing van BHV en een aanpassing van de financieringswet. In de ogen van de Franstaligen zelf zijn ze daarmee al bijzonder ver gegaan.

Ook een aantal Vlaamse partijen vond die stappen significant.
Volgens Bourgeois is dat niet wat Vlaanderen verstaat onder de
"grote Copernicaanse omwenteling", waarbij het zwaartepunt van het beleid verschuift naar de deelstaten. De N-VA'er mist responsabilisering voor de deelstaten.

Het N-VA-kopstuk acht een akkoord nog altijd mogelijk, als tenminste de grote lijnen van het Octopusakkoord, de communautaire verlanglijst van de Vlaamse regering, in de deal vervat zitten. (Belga)

Aucun commentaire: