mardi 5 avril 2011

Ils sont incapable d'assumer les responsabilités de leurs actes et paroles ! Ils veulent la fin de la Belgique et en accusennt les francophones.

Eric Van Rompuy: “Franstaligen zijn al bezig met einde van België”

dinsdag 05 april 2011 om 10u25

De Franstaligen geloven volgens CD&V'er Eric Van Rompuy niet meer dat het goed komt met de communautaire onderhandelingen.
Eric Van Rompuy
Eric Van Rompuy © Belga


De oprichting van de Federatie Wallonië-Brussel en de kritiek op de uitspraken van Kris Peeters over het Brussels gewest zijn tekenen dat de Franstaligen niet meer in de goede afloop van de onderhandelingen geloven en bezig zijn met wat er na de Vlaamse onafhankelijkheid moet gebeuren, zegt Van Rompuy.

De Vlamingen willen zich van België afscheiden, waarna de Federatie Wallonië-Brussel zou overblijven. De Franstaligen gebruiken "bijna oorlogstaal" omdat ze reeds in de logica van plan-B zitten, aldus Van Rompuy dinsdag in De Ochtend op Radio 1. Volgens hem zijn de Franstaligen uit op een Brussel waar de Vlamingen geen vetorecht meer hebben.

"Zeer zware provocatie"

Ook N-VA is niet te spreken over de "eenzijdige beslissing" van de Franse gemeenschap om zichzelf om te dopen tot Federatie Wallonië-Brussel. "Een zeer zware provocatie, zij het wel een erg doorzichtige waar we niet gaan intrappen", reageert kamerlid Ben Weyts in naam van zijn partij.

Volgens hem wanen de Franstaligen zich heer en meester over Brussel, maar zijn het de Vlamingen die verzocht worden om te betalen voor de herfinanciering van het gewest. "Zullen de Franstaligen voortaan ook zelf instaan voor de financiering van Brussel?", klinkt het.

Onderhandelingen

Weyts vindt het een vreemde manier van handelen "wanneer je de Vlamingen aan de onderhandelingstafel over de streep wil trekken". "Tenzij dat natuurlijk niet of niet meer de bedoeling is."

Ook Van Rompuy zegt dat de oprichting van de Federatie Wallonië-Brussel weegt op de missie van zijn partijvoorzitter Wouter Beke als koninklijk onderhandelaar. De toekomst van zijn opdracht hangt in grote mate af van de twee grote partijen N-VA en PS en dat terwijl "de as Di Rupo-De Wever niet werkt".

Van Rompuy pleitte er nog voor om geen nieuwe elementen op de onderhandelingstafel te leggen, "er zit reeds heel wat in de nota Vande Lanotte". Hij herhaalde ook dat zijn partij niet zonder N-VA in een regering stapt.
(Belga/TE)

Le très flamingant Eric Van Rompuy accuse les francophones de préparer l'après Belgique en créant une fédération Wallonie Bruxelles et s'en offusque !!!


Qui sont les séparatistes ????  
Les Flamingants ont reconnu en son temps la région de Bruxelles et, comme d'habitude, ils renient leur parole et veulent mettre la main sur Bruxelles !!!!!

Aucun commentaire: