lundi 1 août 2011

Koekelberg à nouveau suspendu par la ministre flamande de l'intérieur. Des flamingants visent à nouveau sa place !!!


Koekelberg opnieuw geschorst

zaterdag 30 juli 2011 om 15u01

Paul Van Thielen, commissaris-generaal ad interim van de federale politie, heeft Fernand Koekelberg opnieuw geschorst. Dit nadat de Raad van State had beslist Koekelberg niet langer op non-actief te houden.
Fernand Koekelberg
Fernand Koekelberg © Belga
Fernand Koekelberg liet zaterdag via zijn advocaat weten dat hij maandag weer aan het werk zou gaan en zich ook opnieuw kandidaat zou stellen als commissaris-generaal van de federale politie. Deze ontboezeming kwam er nadat de Raad van State vrijdag de beslissing had geschorst van minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom om Koekelberg, die in verdenking was gesteld voor verkrachting, op non-actief te zetten. Volgens de Raad van State werd daarbij namelijk niet de juiste procedure gevolgd.

Opnieuw geschorstNu wordt Koekelberg dus alweer geschorst, op basis van dezelfde argumenten. De nieuwe schorsing houdt wel rekening met het arrest van de Raad van State. "Het gaat opnieuw om een voorlopige ordemaatregel die zich niet uitspreekt over de inhoud van de beschuldigingen, maar die enkel als doel heeft de goede werking van de federale politie te waarborgen", luidt het in de mededeling van de federale politie.

Turtelboom moet nu binnen de tien dagen beslissen of de schorsing al dan niet wordt bevestigd.

Financieel gesjoemelOndertussen zou Koekelberg ook in opspraak zijn gekomen voor financieel gesjoemel. In de boekhouding van het commissariaat-generaal zouden namelijk verschillende onregelmatigheden zijn vastgesteld. De federale politie bevestigt dat het Comité P een dossier heeft overgemaakt aan het parket, maar gaat verder niet in op de inhoud van de zaak.

Koekelberg nam in maart ontslag als commissaris-generaal nadat hij in opspraak was gekomen vanwege een te dure dienstreis naar Qatar. (Belga/VF) 


1 commentaire:

Sébastien Strazzer a dit…

Et dire qu'on ose nous prendre pour des cinglés quand on dénonce la flamandisation de l'administration ainsi que des postes clés ...

Cela fait des années que c'est dénoncé par le GERFA, le Colonel Luc Gennart s'y est mis aussi récemment, etc.