lundi 19 septembre 2011

Interminables frustrations flamingantes !!!!


Ben Weyts: 'Geheime afspraken rond BHV-akkoord'

zondag 18 september 2011 om 11u26

De prijs voor de splitsing van de kieskring BHV wordt betaald met geheime afspraken die de onderhandelaars hebben gemaakt.' Dat zegt N-VA-kopstuk Ben Weyts.
Ben Weyts
Ben Weyts © Belga
Het Taal Aktie Komitee (TAK) betoogt vandaag in Linkebeek voor de splitsing van BHV zonder het betalen van een prijs.  De N-VA had opgeroepen om mee te betogen en was dan ook aanwezig met heel wat kopstukken.

Geheime afspraken
Voor de microfoon van De Zevende Dag liet Ben Weyts optekenen dat de verbrusseling van de faciliteitengemeenten niet de enige prijs is die wordt betaald voor de splitsing. 'Er zijn verschillende geheime afspraken rond het BHV-akkoord. Daarin zit de echte prijs die wordt betaald voor de splitsing van BHV.' Later op de dag voegde Weyts er nog aan toe dat de prijs voor de splitsing van BHV allicht 'een kat in een zak' zal zijn.

Niet openbaar
In de studio van De Zevende Dag gingen de Vlaamse partijvoorzitters die aan de onderhandelingstafel zitten nog even door op het feit dat de teksten van het BHV-akkoord niet openbaar worden gemaakt.  Alle acht partijen houden zich eraan ook al kan dat leiden tot een sfeer van geheimdoenerij en is het niet echt een vertrouwenwekkende maatregel.

Volgens Wouter Beke (CD&V) liggen de teksten niet veraf van de teksten die hijzelf opstelde als koninklijk onderhandelaar. 'Het is belangrijk om een groot akkoord te bereiken. De tussenliggende stappen zijn van ondergeschikt belang.' (EE)

Aucun commentaire: