mercredi 7 septembre 2011

Les flamingants à l'affût .......

Bart De Wever aan de beurt als Elio Di Rupo mislukt

woensdag 07 september 2011 om 08u53
Bart De Wever blijft het zwarte beest van de PS, zelfs als hij niet mee aan de tafel zit. 'Als de onderhandelingen mislukken, zou Bart de Wever opnieuw het heft in handen kunnen nemen.' Dat zou 'catastrofaal' zijn, zegt PS-kopstuk Moureaux.
Bart De Wever
Bart De Wever © ImageGlobe/Jorge Dirkx

PS-senator Philippe Moureaux waarschuwt de partijen die onderhandelen voor de vorming van een nieuwe regering voor een mislukking. Indien de gesprekken niets zouden opleveren, zou N-VA-voorzitter Bart De Wever opnieuw het heft in handen kunnen nemen, zegt het Brussels PS-kopstuk op de RTBF-radio.

Catastrofaal
"Indien er nu geen akkoord komt, zal het voor de Franstaligen nadien nog moeilijker, om maar niet te zeggen catastrofaal worden", zei Moureaux.

Incontournable
Bij een mislukking van de onderhandelingen kan de N-VA van Bart De Wever volgens hem opnieuw een belangrijke rol spelen. "Dat zou logisch zijn omdat hij het tot nu toe was die niet wou deelnemen aan de onderhandelingen. Indien er een mislukking komt, zou hij bijna 'incontournable' worden."

Mislukking
Het interview met PS-kopstuk Moureaux volgt op twee opvallende uitspraken van de N-VA. Voorzitter Bart De Wever zei afgelopen weekend dat een mislukking van de regeringsvorming onder Di Rupo een goede zaak zou zijn voor de N-VA. Siegfried Bracke schreef gisteren op zijn website dat het niet nodig is om naar verkiezing te gaan na een mislukking van de onderhandelingen. Hij verkiest in de schoot van het parlement op zoek te gaan naar een 'coalition of the willing.'

BHV
Het gebrek aan afwezigheid van de N-VA in het debat, zet bijkomende druk op formateur Elio Di Rupo. De onderhandelingen die gisteren eindelijk begonnen, verlopen toch al zeer moeizaam. De MR blokkeert elke vooruitgang omdat de partij voor de Vlaamse onderhandelaars onaanvaardbare bijkomende eisen stelt voor de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde.
Vanaf 11 uur zitten de onderhandelaars opnieuw aan tafel. (EE)

Aucun commentaire: