mercredi 8 février 2012

Mais à quoi ces connards passent leur temps !!!!!!!

N-VA wil meer transparantie rond belastingen koningshuis

dinsdag 07 februari 2012 om 16u20
N-VA-Kamerlid Theo Francken wil onder andere weten of de leden van de koninklijke familie tanken aan de belastingvrije pomp in Laken. Dat zou immers onwettelijk zijn, klinkt het.
N-VA-Kamerlid Theo Francken wil meer transparantie rond de belastingen van het koningshuis.
N-VA-Kamerlid Theo Francken wil meer transparantie rond de belastingen van het koningshuis. © Belga
Oppositiepartij N-VA vraagt een grotere transparantie rond de belastingen die de leden van de koninklijke familie betalen. Daarover hangt nu een waas van onduidelijkheid. Kamerlid Theo Francken (N-VA) zegt dat er alvast geen enkele wettelijke basis is die de koningin(-weduwe), de prinsen en prinsessen vrijstelt van belastingen, btw en accijnzen.
De grondwet voorziet in een belastingvrijstelling voor de civiele lijst, de middelen die de koning krijgt om zijn functie te kunnen uitoefenen. Privéaankopen horen daar niet bij, verzekerde minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) in de Kamercommissie Financiën.
Belastingvrije pomp
Kamerlid Francken wou vooral weten hoe het zat met de rest van de koninklijke familie. Betalen zij belastingen op hun dotatie? Tanken zijn aan de belastingvrije pomp in Laken? Als dat het geval is, heeft dat volgens de N-VA'er geen wettelijke basis.
Minister Vanackere zei de zorg van Francken voor meer transparantie te delen, maar sprak ook van een "grondwettelijke gewoonte". Hij wees er ook op dat de koning zelf al aangegeven heeft om dit en volgend jaar te zullen bijdragen tot de besparingsinspanning van de overheid. (Belga/SD)

Aucun commentaire: