lundi 6 août 2012

Provocation de jeunes scouts en Wallonie ! A cet âge ils sont déjà lobotomisés ....


Rel = émeutes !  Les flamingants victimisent une fois de plus. De 1940 à 1945 les croix gammées flottaient partout ; on ne veut pas recommencer avec des fascistes flamingants !
La jeunesse flamingante prouve qu’elle est lobotomisée et formatée « flamingant » comme la Hitler Jugend.
Le propriétaire du terrain leur a demandé de faire disparaître ce torchon et comme la graine de fasciste refusait, il a coupé l’électricité. Le maire y est aussi allé …..
L’affaire est amplifiée comme d’habitude par les flamingants et les lecteurs flamands de cet article veut avaler cette propagande sans broncher ni réfléchir. Il n’y a pas eu d’émeute et aucune milice du type TAK, VMO, Voorpost n’a été dépêchée sur les lieux comme ce serait le cas en Flandre.
Mentez, mentez et mentez encore, il en restera toujours quelque chose.Rel rond Vlaamse leeuwenvlag op jeugdkampen in Ardennen

zaterdag 04 augustus 2012 om 10u41
In de Ardense gemeente Jalhay is een communautaire rel ontstaan nadat de KSJ van het Limburgse Mopertingen een vlag met de Vlaamse leeuw boven zijn kamp hing. In meerdere Waalse gemeenten is die vlag bij reglement verboden.

Vlaamse leeuw © Belga
De KSJ van Mopertingen is op kamp in Royompré een deelgemeente van Jalhay in de Ardennen. De leiders van de jeugdbeweging hebben aan hun kamp een Vlaamse leeuwenvlag gehesen. Bij het gemeentebestuur zouden daartegen klachten van inwoners van de gemeente binnengelopen zijn.

Belgische driekleur
Ook de eigenaar van het terrein uitte zijn ongenoegen over de Vlaamse vlag. De jeugdbeweging werd zelfs even zonder elektriciteit gezet. De eigenaar eist de verwijdering van de vlag of er moet een Belgische driekleur naast gehangen worden.

'Onze jeugdbeweging wil geen enkele politieke boodschap uitdragen,' zegt KSJ-leider Jasper Willems in Het Belang van Limburg. 'Moeten wij ons nu al schamen voor onze eigen vlag? Dat is toch te gek voor woorden.'

Reglement
Jalhay heeft, net als andere Waalse gemeenten, een reglement goedgekeurd dat het gebruik van Vlaamse vlaggen verbiedt, tenzij in combinatie met de Waalse, de Belgische of de Europese vlag.

''In Wallonië vinden veel mensen de Vlaamse leeuw provocerend,' zegt jeugdkampcoördindator Charles Seynhaeve van Jalhay. 'Het uithangen van die vlag kan de openbare orde verstoren.'
Contract
De jeugdbeweging heeft van de gemeente een Belgische vlag in bruikleen gekregen om die op te hangen naast de leeuwenvlag. Volgend jaar gaat de KSJ van Mopertingen op kamp in Houffalize. In die gemeente hebben ze een contract moeten ondertekenen dat hen verbiedt om de Vlaamse vlag te hijsen. (EE)

Aucun commentaire: