samedi 24 novembre 2012

Anciens combattants opposés à la N-VA. De Wever est offusqué.


Antwerpse oud-strijders willen geen herdenkingen meer met N-VA

donderdag 22 november 2012 om 20u08
Antwerpse oud-strijders willen geen herdenkingen meer met N-VA. © Belga
De Vaderlandslievende Verenigingen van Antwerpen en omgeving, de verenigingen van oud-strijders, willen in de toekomst geen herdenkingsplechtigheden meer houden voor hun tijdens de oorlog omgekomen strijdmakkers als daar N-VA'ers op aanwezig zijn. Dat zegt de Antwerpse regionale zender atv op basis van een brief die de oud-strijders hem hebben bezorgd. 
"De N-VA is geen democratische partij", klinkt het volgens atv in de brief. "Ze is wel democratisch aan de macht gekomen, doch herinneren wij eraan dat de N-VA haar oorsprong vindt in het Vlaams Nationaal Verbond (VNV) van tijdens de oorlog."

Volgens een woordvoerder van de oud-strijders hebben zij tijdens de Tweede Wereldoorlog aan hun strijdmakkers beloofd altijd de strijd te zullen voortzetten "tegen dictatuur en voor democratie". Bovendien vinden de oud-strijders het hun plicht om de plechtigheden in ere te houden, "maar niet samen met een partij die voor de splitsing van België is, waartegen wij hebben gevochten".

Bart De Wever: 'Deur Schoon Verdiep staat open'
N-VA-voorzitter en Antwerps formateur Bart De Wever wilde nog niet inhoudelijk reageren op de brief, tot hij die ook zelf van de oud-strijders heeft ontvangen. "Als ze mij iets te vertellen hebben, de deur van het Schoon Verdiep staat altijd open. Het is beleefd en correct om bezorgdheden te komen uiten, maar als die in brieven naar de media worden gestuurd is daar misschien een andere bedoeling bij", aldus De Wever.(Belga/INM)
Bart De Wever verwacht nog 'pittige onderhandelingen'
meer foto's

Aucun commentaire: