lundi 24 décembre 2012

Les complexes et les conneries flamingantes s'exportent dans le monde.


N-VA betreurt 'selectieve verontwaardiging' over N-VA-ambassadeur

maandag 24 december 2012 om 14u58
De Belgische ambassadeur in Congo-Brazzaville Jan De Bruyne stond erop alleen maar Nederlands te spreken tot het Vlaams-Waalse gezelschap.
© Image Globe
De N-VA is verbaasd over 'de selectieve verontwaardiging' rond de ambassadeur in Congo-Brazzaville die enkel Nederlands sprak in een gezelschap van hoofdzakelijk Nederlandstaligen.
"Dat Franstalige diplomaten hun gehoor, dat hoofdzakelijk uit Franstaligen bestaat, enkel in het Frans toespreken: geen haan die daar ooit naar zou kraaien", fulmineert Kamerlid en ondervoorzitter Ben Weyts. "Net zoals we al lang gewoon zijn dat een gezelschap dat vooral uit Nederlandstaligen bestaat in het Frans wordt toegesproken vanwege die enkele Franstalige aanwezigen."
Plichten inzake meertaligheid
Maandag raakte bekend dat Buitenlandse Zaken ambassadeur Jan De Bruyne in een brief zal wijzen op zijn plichten, onder meer inzake meertaligheid van ons land. De Bruyne, een ambassadeur die een N-VA-etiket wordt toegedicht, sprak tijdens een verwelkoming van Belgische zakenlui enkel Nederlands. De missie was georganiseerd door het Vlaamse agentschap FIT, maar er waren ook leden van de Waalse en Brusselse handelsagentschappen aanwezig.
Volgens Weyts bestaat er ook niet zoiets als een "N-VA-ambassadeur". De diplomaten in dit land worden nog steeds enkel en alleen benoemd op basis van hun lidkaart van een van de drie traditionele partijen, stelt hij. 
Corrupt regime 
Jan De Bruyne van zijn kant zegt dat hij enkel Nederlands sprak omdat er slechts drie Franstaligen in de groep waren die aangegeven hadden dat ze Nederlands spraken. Hij ontkent ook fors dat hij beledigende commentaren over het land of over de president heeft gegeven. De Bruyne zou volgens enkele media uitgehaald hebben naar het "behoorlijk corrupte regime" in het land en merkte op dat de president er meer dan één vrouw op na houdt.  (Belga/TE)
N-VA zit stilaan aan plafond

Aucun commentaire: