mardi 11 juin 2013

Kris Peeters, expert en chantage.

Politiek
(2)
(2)

De Lille: 'Chantage van Kris Peeters rond stadion'

Eric Vancoppenolle © brusselnieuws.be
Staatssecretaris Bruno De Lille (Groen) verwijt Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) chantage in het stadiondossier. Tegelijk is hij kritisch voor zijn eigen minister-president Vervoort (PS) en minister van Financiën Guy Vanhengel (Open VLD). Die moeten volgens hem "alle pistes openhouden" voor de Memorial Van Damme.
Bruno De Lille (Groen)
Bruno De Lille (Groen)
"Chantage” en “een onkiese manier van aan politiek doen”. Zo omschrijft Brussels staatssecretaris Bruno De Lille (Groen) de houding van Vlaams minister-president Kris Peeters. Die koppelt in een brief aan zijn Brusselse collega Vervoort het dossier van de bouw van een nieuw nationale voetbalstadion in Grimbergen aan het dossier van Uplace, waarin Brussel dwars zit.
“Men heeft de mond vol van samenwerkingsfederalisme, maar zo’n houding geeft allerminst zin om samen te werken”, zegt Bruno De Lille aanbrusselnieuws.be.
De Lille wijst er bovendien op dat het Brusselse Gewest, vóór de beslissing van de regering op de extra-ministerraad in Oostende, de keuze van parking C heeft bekendgemaakt aan Kris Peeters. “Peeters heeft daar toen akte van genomen,” zegt De Lille.
De Lille is ook kritisch voor minister-president Vervoort en minister van Financiën Guy Vanhengel. Die verklaarden dit weekeinde vanuit Marokko - naar aanleiding van een atletiekmeeting – dat er zeker geen atletiekpiste komt in het toekomstige nationale stadion.
“Door zo’n verklaringen sluiten ze pistes in plaats van alle opties te houden”, aldus De Lille. Eerder op de dag had hij getweet dat “ze zich voordoen als bouwers en financierders van het nieuwe stadion”. “En dat terwijl het duidelijk is dat het Brussels Gewest het stadion niet betaalt”.
'Memorial niet in ongewisse laten'
De Lille vindt dat de Brusselse regering met dezelfde voortvarendheid moet beslissen over de toekomst van de Memorial als voor het stadion. "Het kan niet dat men de organisatoren van de Memorial in het ongewisse laat", zegt hij.
Volgens De Lille zijn er drie mogelijkheden voor de Memorial: ofwel kan het toch in het nieuwe nationale stadion via het systeem van uitschuifbare tribunes, ofwel wordt het Koning Boudewijnstadion behouden voor atletiekmeetings. Derde mogelijkheid is volgens de Lille dat de Memorial plaatsheeft in het Constant Vanden Stockstadion in Anderlecht. Dat laatste in de veronderstelling dat voetbalclub Anderlecht verhuist naar het toekomstige nationale stadion op parking C.
Wordt vervolgd.

Aucun commentaire: