mercredi 9 juin 2010

Les mensonges internationaux de De Wever. La presse du monde entier n'est pas dupe !!!!

08 juni 2010 om 11u32

De Wever probeert internationale ongerustheid weg te nemen

null

© Belga

De N-VA heeft dinsdag geprobeerd de internationale gemoederen te bedaren over haar programma en intenties na de verkiezingen. Volgens voorzitter Bart De Wever zal een verkiezingsoverwinning van zijn partij niet het einde van België betekenen.

De N-VA belegde een persconferentie voor de internationale pers om te antwoorden op de talloze vragen die ze krijgt vanuit het buitenland. De partij zegt dat ze de aanvragen van buitenlandse journalisten die De Wever wilden spreken niet meer kon bijhouden.

Om alles in één keer af te handelen, riep de N-VA in Brussel de buitenlandse pers samen. Daar zei De Wever dinsdag dat zijn partij geen revolutie wil, maar een zachte evolutie naar betere structuren.

'Preken geen revolutie'

'Onze tegenstanders in België blijven verwarring zaaien, ook al weten ze goed genoeg dat wij geen revolutie prediken, maar stap per stap willen gaan. Zij spelen met vuur', aldus De Wever.

Er zijn berichten dat de financiële markten onder meer ongerust zijn omdat ze een lange politieke impasse in België vrezen. Maar De Wever zei dat er niet gevreesd moet worden voor een lange regeringsvorming als het van de N-VA afhangt.

'Wij zijn geen vragende partij om naar oeverloze onderhandelingen te gaan en weer maanden aan te modderen', aldus De Wever.

'Als de politieke wil bestaat om naar een confederaal model te gaan, dan moet dat binnen een normale termijn tot een akkoord kunnen leiden. Als blijkt dat men geen grote stappen wil doen, dan zal het zonder ons zijn. Dan zullen we het geen maanden laten aanslepen', aldus de N-VA-voorzitter.

Een overwinning van de N-VA zal volgens De Wever overigens betekenen dat er eindelijk financieel orde op zaken gesteld wordt in België.

'Door de deelstaten financiële verantwoordelijkheid te geven is de N-VA de beste garantie op een snelle afbouw van het begrotingstekort. Met een drastische besparingsoperatie zoals in onze buurlanden zullen we de financiële markten snel gerust kunnen stellen', zo luidde het.

'Stop met paniekzaaierij'

Tegelijk deed De Wever een oproep aan het adres van CD&V en haar andere tegenstanders. Volgens de N-VA-voorzitter moeten ze stoppen met paniekzaaierij voor binnenlands electoraal gebruik omdat dat internationaal gevolgen kan hebben.

Aucun commentaire: