mercredi 9 juin 2010

Programme du VB : Racisme, Xénophobie, Exclusions et Intolérance.


Pourquoi il faut voter FDF ce 13 juin 2010.


Les mensonges internationaux de De Wever. La presse du monde entier n'est pas dupe !!!!

08 juni 2010 om 11u32

De Wever probeert internationale ongerustheid weg te nemen

null

© Belga

De N-VA heeft dinsdag geprobeerd de internationale gemoederen te bedaren over haar programma en intenties na de verkiezingen. Volgens voorzitter Bart De Wever zal een verkiezingsoverwinning van zijn partij niet het einde van België betekenen.

De N-VA belegde een persconferentie voor de internationale pers om te antwoorden op de talloze vragen die ze krijgt vanuit het buitenland. De partij zegt dat ze de aanvragen van buitenlandse journalisten die De Wever wilden spreken niet meer kon bijhouden.

Om alles in één keer af te handelen, riep de N-VA in Brussel de buitenlandse pers samen. Daar zei De Wever dinsdag dat zijn partij geen revolutie wil, maar een zachte evolutie naar betere structuren.

'Preken geen revolutie'

'Onze tegenstanders in België blijven verwarring zaaien, ook al weten ze goed genoeg dat wij geen revolutie prediken, maar stap per stap willen gaan. Zij spelen met vuur', aldus De Wever.

Er zijn berichten dat de financiële markten onder meer ongerust zijn omdat ze een lange politieke impasse in België vrezen. Maar De Wever zei dat er niet gevreesd moet worden voor een lange regeringsvorming als het van de N-VA afhangt.

'Wij zijn geen vragende partij om naar oeverloze onderhandelingen te gaan en weer maanden aan te modderen', aldus De Wever.

'Als de politieke wil bestaat om naar een confederaal model te gaan, dan moet dat binnen een normale termijn tot een akkoord kunnen leiden. Als blijkt dat men geen grote stappen wil doen, dan zal het zonder ons zijn. Dan zullen we het geen maanden laten aanslepen', aldus de N-VA-voorzitter.

Een overwinning van de N-VA zal volgens De Wever overigens betekenen dat er eindelijk financieel orde op zaken gesteld wordt in België.

'Door de deelstaten financiële verantwoordelijkheid te geven is de N-VA de beste garantie op een snelle afbouw van het begrotingstekort. Met een drastische besparingsoperatie zoals in onze buurlanden zullen we de financiële markten snel gerust kunnen stellen', zo luidde het.

'Stop met paniekzaaierij'

Tegelijk deed De Wever een oproep aan het adres van CD&V en haar andere tegenstanders. Volgens de N-VA-voorzitter moeten ze stoppen met paniekzaaierij voor binnenlands electoraal gebruik omdat dat internationaal gevolgen kan hebben.

mardi 8 juin 2010

Une agression non cachée contre les francophones par les frustrés du nord.


Humour primaire flamingant. NON = Nonne !!!!!Le Führer du Reich Vlaanderen veut imposer ses lois à la région de BHV

07 juni 2010 om 11u30

De Wever pleit voor afschaffing Brussels gewest
© Belga

N-VA-voorzitter Bart De Wever pleit voor de afschaffing van het Brussels gewest. PS-vicepremier Laurette Onkelinx en MR-voorzitter Didier Reynders verwerpen zijn uitspraken. Brussels minister-president Charles Picqué spreekt van een oorlogsverklaring. Ook CDH-voorzitster Joëlle Milquet noemt het voorstel van De Wever onaanvaardbaar.
De Wever hield zijn pleidooi maandagochtend tijdens een debat met CD&V-voorzitster Marianne Thyssen op Radio 1. De N-VA-voorzitter stelde de keuze in vraag die destijds is gemaakt voor een Brussels hoofdstedelijk gewest.
De N-VA stelt voor dat men Brussel de bevoegdheden geeft om een stad te besturen. 'Brussel moet je niet de bevoegdheden geven om een land te besturen', aldus De Wever.

Volgens Thyssen is wat De Wever voorstelt onhaalbaar en is geen
enkele Franstalige bereid om daarover een akkoord te sluiten. Ze wees erop dat de Franstaligen van Brussel integendeel een volwaardig gewest willen maken.
'Dat staat diametraal tegenover elkaar. Laat ons voor iets haalbaars gaan.
'Onaanvaardbaar'

Een Franstalige reactie op de uitspraken van De Wever liet maandag niet lang op zich wachten.

Ontslagnemend PS-vicepremier Laurette Onkelinx noemde ze onaanvaardbaar. Degenen die voor het einde van het Brussels gewest pleiten, pleiten voor het einde van het land, aldus Onkelinx.
Onkelinx wees op de vastberadenheid van de Waalse en Brusselse socialisten om Brussel te verdedigen.
De PS roept op tot een versterking en herfinanciering van het Brussels gewest, aldus de vicepremier. 'De socialisten zullen de borstwering zijn tegen elke poging om de belangen van de Brusselaars te beschadigen', aldus Onkelinx.
Ze wees erop dat dat één van de tien prioriteiten is uit het
symbolisch contract dat de PS zondag met de kiezer heeft afgesloten.
In dat contract vraagt de PS 500 miljoen euro voor de herfinanciering van Brussel. De partij roept daarvoor de demografische evolutie in.
'Geen kans op slagen'

Ontslagnemend vicepremier en MR-voorzitter Didier Reynders wees er maandag op dat de Franstalige partijen unaniem zijn in hun wens dat het Brussels gewest wordt versterkt.
'De Wever mag zijn wensen voor werkelijkheid nemen, maar als de Franstaligen onbuigzaam blijven over de toekomst van Brussel maken de voornemens van De Wever geen schijn van een kans', aldus Reynders.
Volgens het MR-kopstuk hebben de Franstalige partijen altijd de stelling ingenomen dat Brussel moet versterkt worden en haar werking en financiering verbeterd. Hij hoopt dat de Franstalige eenheid op dat punt gehandhaafd blijft.

'Oorlogsverklaring'
Brussels minister-president Charles Picqué (PS) sprak maandag van een oorlogsverklaring door De Wever.
Volgens Picqué begint De Wever aan de belegering van Brussel, 'de enige manier die hij heeft gevonden om op termijn België af te schaffen'.
Volgens Picqué staat De Wever een systeem van Brusselse subnationaliteiten voor dat zal leiden tot een verschillende behandeling van inwoners van eenzelfde grondgebied.

Milquet zegt neen
Ook CDH-voorzitster Joëlle Milquet noemt het voorstel voor een afschaffing van Brussel als volwaardig gewest onaanvaardbaar.
Het standpunt van De Wever versterkt volgens Milquet alleen maar de vastberadenheid van haar partij tegenover de N-VA. Milquet zegt een versnippering van België en de 'annexatie van Brussel door Vlaanderen' af te wijzen.

dimanche 6 juin 2010

Dictature flamingante une fois de plus.

Sauvons le palais de justice ! (VIDEO)

(02/06/2010)

Un millier d’avocats et de magistrats ont manifesté hier contre la désaffectation du pilier de la justice belge

BRUXELLES Fameux coup de gueule, hier midi, sur les marches du bon vieux palais de justice de Bruxelles. Les avocats étaient venus en nombre, des quatre coins du pays, de Wallonie comme de Flandre, pour combattre bec et ongles la désaffectation de ce lieu symbole conçu par l’architecte Joseph Poelaert en 1866.

Beaucoup de magistrats avaient également fait le déplacement, considérant qu’il faut non seulement garder ce joyau architectural, mais qu’en outre le vieux bâtiment de la place Poelaert a été édifié pour qu’un monument imposant inspire le respect, l’autorité et l’admiration dus à l’institution judiciaire afin de mieux dire le droit dans la dignité et la sérénité.

Car, souvenons-nous-en, le 26 mars dernier, le Premier Leterme et le ministre de la Justice, Stefaan De Clerck, avaient annoncé brutalement que le géant de pierre et d’acier allait être complètement vidé de tous les services judiciaires qu’il comptait encore et qu’un concours d’idées allait être lancé pour savoir ce qu’on allait en faire.

Place Poelaert, c’est la révolte à tous les étages du vieux bâtiment, depuis la première petite porte qui s’ouvre à 5 h 45 du matin pour les ouvriers d’entretien, jusque dans le bureau du premier président de la Cour de cassation, Ghislain Londers, qui a apporté son soutien à la manifestation mais qui n’y a pas participé pour des raisons que l’on peut comprendre.

Hier, le slogan des manifestants était simplement : “Sauvons le palais de justice !”

L’Union professionnelle de la magistrature a signé depuis plusieurs semaines la pétition lancée par les barreaux francophone et néerlandophone. De sorte que l’on peut dire qu’avocats, juges, parquet et parquet général “exigent un masterplan fondé sur le rôle central que doit jouer le palais dans la justice”.

Jean-Pierre De Staercke