dimanche 13 février 2011

Ce fanatique flamingant voue une haine féroce contre les francophones de BHV.

donderdag 10 februari 2011 om 11u27

Crisis: “Zonder institutioneel akkoord, geen regering”

Eric Van Rompuy (CD&V) wijst er op dat de sociaal-economische dossiers van ondergeschikt belang zijn aan een groot institutioneel akkoord.
Eric Van Rompuy
Eric Van Rompuy © Belga


Parallelle onderhandelingen voeren over enerzijds een nieuwe staatshervorming en anderzijds de dringende sociaaleconomische dossiers "is niet aan de orde van de dag". Dat heeft Eric Van Rompuy (CD&V) donderdag gezegd op de Franstalige radio-omroep Twizz.

Van Rompuy benadrukt dat een groot institutioneel akkoord over Brussel-Halle-Vilvoorde, de financieringswet en de overdracht van bevoegdheden een ‘conditio sine qua non’ is voor het heropstarten van de regeringsonderhandelingen.
“We moeten naar de essentie overgaan en een (communautair) akkoord onderhandelen”, herhaalt de CD&V’er.

Hij zit daarmee duidelijk op een andere lijn dan cdH en PS, de twee partijen die openlijk pleiten voor het opstarten van socio-economische gesprekken.

“Het land is al drieënhalf jaar geblokkeerd en het is irrealistisch nu te denken dat de institutionele problemen niet prioritair zijn”, meent Van Rompuy. ” Het zwembad zit vol water, we moeten er nu inspringen en trachten onze verantwoordelijkheid te nemen." 

Aucun commentaire: