mardi 19 avril 2011

Marc Eyskens: "Laat N-VA vallen, De Wever is een demagoog".

Marc Eyskens: "Laat N-VA vallen, De Wever is een demagoog"

dinsdag 19 april 2011 om 07u08

Oud-premier Marc Eyskens roept op om een regering te vormen zonder N-VA. Hij vraagt de CD&V om N-VA te laten vallen. "De Wever is een demagoog die we te slaafs hebben gevolgd."

Bart De Wever heeft meer dan een miljoen kiezers een rad voor ogen gedraaid. Het is nu welletjes. De Wever is een demagoog die we te slaafs hebben gevolgd.

Oud-premier Marc Eyskens (CD&V)
Mark Eyskens
Mark Eyskens © Belga

Marc Eyskens is op één week tijd de tweede eminence grise van de politiek die oproept om Bart De Wever en de N-VA te laten vallen. Eerder dit ook Louis Tobback (sp.a) dat.
De Wever draait een miljoen kiezers een rad voor ogen
"De Wever heeft meer dan een miljoen Vlaamse kiezers een rad voor ogen gedraaid," zegt Eyskens in Het Laatste Nieuws. "Het is nu welletjes. We moeten een regering vormen zonder hem."

De Wever is een demagoog
"De Wever is een demagoog. We zijn veel te ver gegaan in onze volgzaamheid. We moeten af van onze koudwatervrees. De CD&V moet de moed hebben om de N-VA met de vinger te wijzen voor de mislukking van de voorbije tien maanden. Het is de schuld van De Wever."

Dump De Wever nu
Eyskens roept op om niet te wachten op het zomerreces, maar om N-VA nu te dumpen. "De financiële markten houden ons in de gaten."

Het zit de oud-premier dwars dat De Wever zich laat gijzelen door de "actieve separatisten" in zijn partij. Elk volk zijn eigen staat gunnen, is volgens Eyskens "romantische larie". "Het Vlaamse volk bestaat niet meer. Dat is iets van de vorige eeuw."

Voor Marc Eyskens kan men niet langer op een regering blijven wachten. "Vertrouw de staatshervorming aan het parlement, kleef daar een deadline op - twee jaar bijvoorbeeld - en laat het lot van de regering daarvan afhangen", aldus de oud-premier. (EE)

Aucun commentaire: