vendredi 24 juin 2011

La presse flamande diabolise Maingain mais ne balaye pas devant sa porte !!!!!

Maingain noemt De Wever negationist

donderdag 23 juni 2011 om 08u31

FDF-voorzitter Olivier Maingain noemt Bart De Wever een negationist. Nadat de plooien tussen FDF en MR zijn gladgestreken na een ruzie over de verhouding met de N-VA, blijft Maingain De Wever zwartmaken.
FDF-voorzitter Olivier Maingain
FDF-voorzitter Olivier Maingain © Belga

In Le Soir trekt Maingain alle registers open. Hij haalt de beschuldigingen van negationisme aan die schrijver Pierre Mertens onder meer in Knack aan het adres van De Wever uitte.

"Hoe zouden waarnemers, media en Franstalige partijen reageren indien een van onze partijvoorzitters Jean-Marie Le Pen de hand zou schudden - De Wever heeft dat gedaan -, aanwezig zou zijn op de begrafenis van de oprichter van de lokale extreem-rechtse partij - De Wever heeft die van Vlaams Belang-stichter Karel Dillen bijgewoond - en negationistische uitspraken zou doen, de shoah ontkennen, zoals de N-VA-voorman heeft gedaan en zoals onder andere een schrijver als Pierre Mertens terecht heeft aangekaart?", vraagt Maingain zich af.

Hij weerlegt N-VA als fascistisch te hebben bestempeld, maar roept op tot waakzaamheid. "Hoeveel voormalige Vlaams Belangers zitten bij N-VA, hoeveel N-VA-mandatarissen zijn via de fascistische milities van de VMO of het TAK gepasseerd?", luidt het. Maingain zegt geen exclusieven te stellen. (Belga/EE)

Aucun commentaire: