vendredi 24 juin 2011

L'art de se faire passer pour une victime sans toucher au fond des choses. Classique chez les flamingants.

"Maingain heeft met laatste aanval grens overschreden" (De Wever)

donderdag 23 juni 2011 om 20u28

N-VA-voorzitter Bart De Wever is niet te spreken over de laatste verbale aanval van Olivier Maingain. In een interview met Le Soir noemt Maingain De Wever een negationist.
© Belga

De FDF-voorzitter trekt in een interview met Le Soir nog eens van leer tegen De Wever en de N-VA. Zo beschuldigt hij De Wever van het ontkennen van de Holocaust. Volgens De Wever is Maingain met zijn aanval deze keer "een grens over gegaan". De Wever dient geen klacht in tegen Maingain, maar roept alle partijvoorzitters - ook MR-voorzitter Charles Michel - op afstand te nemen van de uitspraken van Maingain.

De ruzie tussen Maingain en De Wever lijkt te escaleren. Na forse uithalen van Maingain richting De Wever en de N-VA kwam het tot spanningen tussen het FDF en de MR. Die brokken zijn nog maar net gelijmd of Maingain lanceert een nieuwe aanval op De Wever. In een interview met Le Soir stelt Maingain donderdag onder meer dat De Wever negationistische uitspraken heeft gedaan en de Shoah heeft ontkend.

Geen klacht

De Wever slikt die nieuwe aanval niet. "Maingain is een grens over gegaan", luidt het. "Het criminaliseren van een politiek tegenstrever - en dan nog door hem te verbinden met één van de ergste misdaden uit de geschiedenis - is een brug te ver", zegt De Wever. Volgens De Wever hoopt Maingain wellicht op een klacht, maar dat "plezier" gunt hij de FDF-voorzitter niet.

"Het is ver gekomen dat men zo'n laster en eerroof over zijn kant moet laten gaan, maar ik heb besloten geen enkel gevolg te geven aan het optreden van Olivier Maingain", luidt het. "Juridisch leidt het in dit land toch meestal tot niets. Meer nog, een klacht lijkt figuren als Mertens en Maingain nog in de kaart te spelen." De Wever vraagt wel aan alle andere partijvoorzitters om zich van de aanval van Maingain te distantiëren. (Belga)

Aucun commentaire: