mercredi 22 juin 2011

Maingain, la bête noire des flamingants.

Maingain vergelijkt De Wever met Haider

dinsdag 21 juni 2011 om 09u49

FDF-topman Olivier Maingain blijft olie op het vuur gooien in de strijd met de MR over hoe de partij moet omgaan met de N-VA. In een interview op de RTBf vergeleek Maingain de partij van Bart De Wever met extreem-rechtse Europese partijen.
© Belga

In het ochtendprogramma Matin Première op de RTBf hield Maingain de N-VA verantwoordelijk voor de verrotting van ons land. Hij vergeleek de N-VA met het Vlaams Belang en met ‘Bossi, Viktor Orban en Jörg Haider, respectievelijk de voorman van de Italiaanse extreem-rechtse Lega Nord, de Hongaarse populistische premier en de overleden voorman van de uiterst rechtste Oostenrijkse FPÖ.

De uitval van Maingain maakt deel uit van een strijd met MR-voorman Charles Michel over de verhouding met de N-VA. De MR wil met de N-VA onderhandelen over de vorming van een regering. Volgens het FDF is het ondenkbaar om met de N-VA aan tafel te zitten.

Afgelopen weekend noemde Maingain in Le Soir de N-VA ‘een bedreiging voor de democratie.’ Maingain moest over zijn uitspraken uitleg komen geven op het partijbureau van MR maar stuurde zijn kat. Als de MR met de N-VA samenwerkt in het asieldossier, is er volgens Maingain een probleem en zal de toekomst van het FDF binnen de MR ter sprake komen.
(EE) 

Aucun commentaire: