lundi 12 septembre 2011

Le menteur manipule les flamingants qui en redemandent !!!!


De Wever: ‘N-VA blijft de hand uitsteken’

zondag 11 september 2011 om 13u30
Op de N-VA-familiedag in Bokrijk spreekt Bart De Wever zijn teleurstelling over CD&V en Open VLD nog eens uit.
Bart De Wever (N-VA) op de 11 juliviering in Kortrijk.
Bart De Wever (N-VA) op de 11 juliviering in Kortrijk. © Belga
Bart De Wever zegt op de familiedag in Bokrijk, waar N-VA haar 10-jarige bestaan viert, dat hij vooral “teleurgesteld is in CD&V en Open VLD dat zij wel op basis van de nota van Elio Di Rupo aan tafel zijn gaan zitten.”
“Dat is onbegrijpelijk. De nota staat vol belastingen, onbegrijpelijk voor Open VLD. De nota maakt een bric à brac van de staatshervorming, onbegrijpelijk voor de CD&V.”
5.000 leden kwamen opdagen voor de familiedag. Honderden moesten geweigerd worden, betreurde De Wever in zijn toespraak. Hij wees erop dat de N-VA een partij is in volle groei met vandaag meer dan 23.000 leden. "Maar we moeten bescheiden blijven, want we zijn nog altijd veel kleiner dan de traditionele partijen. Maar terwijl zij voortdurend leden verliezen, is de N-VA op 2 jaar wel verdubbeld". Bart De Wever wees er ook op dat één op vijf aanwezigen op de familiedag jonger dan 12 jaar is.
Bart De Wever: ‘De rekening doorschuiven naar Vlaanderen: met N-VA zal het geen waar zijn’
Daarna herinnerde hij eraan dat de Vlaamse begroting in evenwicht is. Vanaf volgend jaar komt er in Vlaanderen een kindpremie. "Na de zorgverzekering leggen we hiermee ook het tweede steentje van een eigen Vlaamse sociale zekerheid". Maar er dreigt gevaar: "De Vlaamse spaarzaamheid lokt begerige ogen. Als de nota Di Rupo wordt uitgevoerd, zullen Brussel en Wallonië meer dan een miljard euro bij krijgen, terwijl Vlaanderen zwaar zal moeten inleveren. En daarnaast wil de PS onze middenklasse en onze bedrijven nog maar eens laten opdraaien voor de federale tekorten door massieve belastingverhogingen", aldus De Wever.
En dan een waarschuwing: "Daarom wil ik duidelijk zijn: de rekening doorschuiven naar Vlaanderen, het zal met de N-VA in de Vlaamse regering niet waar zijn. Aan de nota Di Rupo zeggen wij vandaag nog meer dan gisteren luid en duidelijk neen."
Bart De Wever: ‘Wij laten Brussel nooit los, en de rand blijft Vlaams’
Hetzelfde geldt voor Brussel en de Vlaamse rand. "Wij vinden het ongelooflijk dat Vlaamse partijen naar de onderhandelingstafel trekken om te praten over een nota waarin Vlaanderen Brussel en de Rand de facto opgeeft. (...) Daarom wil ik opnieuw duidelijk zijn: met Geert Bourgeois als minister voor de Vlaamse rand zal het niet waar zijn. Wij laten Brussel nooit los, en de rand blijft Vlaams", benadrukte De Wever.
Bart De Wever: ‘Vlamingen, trek eindelijk eens aan hetzelfde zeel’
Daarop riep hij de Vlamingen op “eindelijk eens aan hetzelfde zeel te trekken.” De Wever wil in het parlement op zoek naar een meerderheid die “wel de Europese aanbevelingen wil uitvoeren. Die wil besparen, in plaats van te belasten. Hervormen, in plaats van aanmodderen.” N-VA “blijft de hand uitsteken”, aldus nog De Wever, die met een kwinkslag zijn speech afsloot: "Het is onmogelijk om voor zoveel mensen vlees te bakken. Maar ik heb dat opgelost. De BBQ is vervangen door een veronderstelde BBQ. Niks dan voordelen: u kan eender welk vlees veronderstellen, zoveel eten als u wil, en het is toch goed voor de lijn", luidde het verwijzend naar het voorstel van de vooronderstelde burgemeesters dat vorige week gelanceerd werd als oplossing voor BHV. (Belga/SD)

Aucun commentaire: