mardi 6 septembre 2011

Les flamingants exigent tout et ne donnent rien. Ils ne me surprennent pas.

FDF: geef faciliteitengemeenten statuut van Brussel

dinsdag 06 september 2011 om 10u25
Staatssecretaris en FDF-ondervoorzitter Bernard Clerfayt wil dat de faciliteitengemeenten in de rand hetzelfde tweetalige statuut krijgen als Brussel. Voor het FDF komt dat neer op een uitbreiding van het taalstatuut van Brussel dat moet dienen als prijs voor de splitsing van BHV.
Bernard Clerfayt
Bernard Clerfayt © Belga
Amper een uur voordat formateur Elio Di Rupo aan de acht onderhandelende partijen zijn plan voor een splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde voorlegde, liet Bernard Clerfayt op het Radio 1-programma De Ochtend weten wat het FDF eist als compensatie.
Uitbreiding van Brussel
'Maak de faciliteitengemeenten tweetalig,' zei Clerfayt. 'Het is toch niet normaal dat de inwoners van die gemeenten altijd opnieuw moeten vragen om in het Frans geholpen te worden. In die gemeenten is 40 tot 60 procent van de inwoners Franstalig.'

Minderhedenverdrag
Naast de 'uitbreiding van Brussel' wil het FDF dat Vlaanderen nog meer toegevingen doet in ruil voor de splitsing van BHV. Vlaanderen moet het Europese Minderhedenverdrag ratificeren en de Franse gemeenschap moet scholen bibliotheken voor de Franstaligen in de rand kunnen oprichten.
Ongelegen
De uitspraken van de ondervoorzitter van het FDF komen voor formateur Di Rupo op een ongelegen moment. Vandaag legt de formateur zijn herwerkte communautaire nota voor aan de acht onderhandelende partijen. Naar verluidt hoopt Di Rupo op een doorbraak in het dossier BHV. 

De CD&V heeft al gezegd dat er voor haar geen enkele prijs mag staan tegenover een splitsing. (EE)

Le CD&V exige la scission DE BHV mais ne veut accorder aucune contrepartie !!!!!  Dictature flamingante.

Aucun commentaire: