dimanche 13 février 2011

Enfin, un vrai front francophone contre les fascistes flamingants.

donderdag 10 februari 2011 om 13u59

Franstalige partijen op één lijn over communautaire

Elio Di Rupo
Elio Di Rupo © Belga


De Franstalige partijen zitten op één lijn wat betreft hun analyse van en standpunten over de institutionele dossiers. Dat hebben de partijvoorzitters van PS, CDH en Ecolo donderdag verklaard na hun gezamenlijke onderhoud met informateur Didier Reynders (MR).
"We zijn gesterkt in hetgeen we de afgelopen maanden reeds hebben verdedigd, Brussel-Halle-Vilvoorde (B-H-V) en de toekomst van het Brussels gewest incluis,” zei Elio Di Rupo (PS). “Het is erg belangrijk vast te stellen dat de Franstaligen gemeenschappelijke standpunten delen en dat ze allen een evenwichtig compromis wensen, wat betekent dat iedereen een inspanning zal moeten leveren".

Over een uitbreiding van Brussel herinnerde Di Rupo eraan dat het standpunt van de Franstaligen altijd hetzelfde is gebleven: de uitbreiding is een tegeneis voor de zuivere splitsing van B-H-V.

“De eenheid bestond al tussen de drie partijen die tot nu toe onderhandelden (PS, CDH en Ecolo, nvdr.). Ik ben blij vast te stellen dat ze nu tussen de vier Franstalige partijen bestaat,” klonk het bij Joëlle Milquet (CDH).

Jean-Michel Javaux (Ecolo) herhaalde dat er geen sprake is van te beginnen met een wit blad en fundamenteel van methode te veranderen. "Artikel 35 is niet meer aan de orde."

Informeren
Reynders kreeg van koning Albert II de opdracht om na te gaan of de politieke wil aanwezig is om tot een communautair akkoord te komen. De voorbije week had hij al aparte gesprekken met voormalig koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) en partijvoorzitters Bart De Wever (N-VA), Elio Di Rupo (PS), Wouter Beke (CD&V), Caroline Gennez (SP.A), Alexander De Croo (Open VLD), Joëlle Milquet (CDH), Jean-Michel Javaux (Ecolo) en Wouter Van Besien (Groen!).

Donderdag organiseerde Reynders een gemeenschappelijke vergadering van de Franstalige partijen, die dat gevraagd hadden. Vrijdag kunnen de Vlaamse partijen met Reynders overleggen, samen of apart, zoals ze zelf willen.

Ce fanatique flamingant voue une haine féroce contre les francophones de BHV.

donderdag 10 februari 2011 om 11u27

Crisis: “Zonder institutioneel akkoord, geen regering”

Eric Van Rompuy (CD&V) wijst er op dat de sociaal-economische dossiers van ondergeschikt belang zijn aan een groot institutioneel akkoord.
Eric Van Rompuy
Eric Van Rompuy © Belga


Parallelle onderhandelingen voeren over enerzijds een nieuwe staatshervorming en anderzijds de dringende sociaaleconomische dossiers "is niet aan de orde van de dag". Dat heeft Eric Van Rompuy (CD&V) donderdag gezegd op de Franstalige radio-omroep Twizz.

Van Rompuy benadrukt dat een groot institutioneel akkoord over Brussel-Halle-Vilvoorde, de financieringswet en de overdracht van bevoegdheden een ‘conditio sine qua non’ is voor het heropstarten van de regeringsonderhandelingen.
“We moeten naar de essentie overgaan en een (communautair) akkoord onderhandelen”, herhaalt de CD&V’er.

Hij zit daarmee duidelijk op een andere lijn dan cdH en PS, de twee partijen die openlijk pleiten voor het opstarten van socio-economische gesprekken.

“Het land is al drieënhalf jaar geblokkeerd en het is irrealistisch nu te denken dat de institutionele problemen niet prioritair zijn”, meent Van Rompuy. ” Het zwembad zit vol water, we moeten er nu inspringen en trachten onze verantwoordelijkheid te nemen." 

Merci Danny, merci Danny, merci !!!!!!!


Exemple édifiant de la double face habituelle flamingante.  A lire absolument.

Les flamingants adorent l'argent plus que tout ....


Plan révolutionnaire pour BHV ......, à la sauce très flamingante bien entendu !!!


Ce pseudo conseiller et médiateur est d'abord flamingant et le prouve largement dans cette proposition qui met la main sur les grosses firmes comme L'Oréal, UCB, Solvay, etc et les zones peuplées qui paient de lourds impôts à la Flandre. Bruxelles serait massacrée .....

BHV élargie doit rester autonome et tenir les flamingants cupides à distance.