samedi 23 avril 2011

Le temps de la tolérance à Hal.

Epoque heureuse de Halle quand les commerçants pouvaient utiliser les deux langues sans se faire persécuter par des flamingants ou encore l'administration communale qui vote des lois qui interdisent la langue française ......

Dans les années 1930, on a aussi voté des lois anti-juives! Les flamingants ne se rendent même pas compte qu'ils suivent le même chemin que leurs frères Nazis !

mercredi 20 avril 2011

We gaan dikke nek De Wever stoppen.

Louis Tobback: "We gaan dikke nek De Wever stoppen"

woensdag 20 april 2011 om 09u36

Louis Tobback
Louis Tobback
Het was een weinig hartelijke ontmoeting vorig weekend tussen Leuvens SPA-burgemeester Louis Tobback en N-VA-lid Eric Defoort. De twee liepen elkaar tegen het lijf op de nationale luchthaven van Zaventem.

Een balsturige Tobback begon meteen over "die dikke nek uit Antwerpen".  Bedoeld werd Bart De Wever. "Voor wie neemt die dikke nek zich, we gaan hem wel stoppen", was de teneur van Tobbacks uitval. "Hij zou moeten weten dat 70 procent van de Vlamingen niet voor hem heeft gestemd."

Waarop Defoort repliceerde: "Louis, ik begrijp je ongerustheid; 86 procent van die Vlamingen heeft niet voor jouw partij gestemd."

Waarna het weer rustig werd in het vlieghavengebouw. 

mardi 19 avril 2011

Marc Eyskens: "Laat N-VA vallen, De Wever is een demagoog".

Marc Eyskens: "Laat N-VA vallen, De Wever is een demagoog"

dinsdag 19 april 2011 om 07u08

Oud-premier Marc Eyskens roept op om een regering te vormen zonder N-VA. Hij vraagt de CD&V om N-VA te laten vallen. "De Wever is een demagoog die we te slaafs hebben gevolgd."

Bart De Wever heeft meer dan een miljoen kiezers een rad voor ogen gedraaid. Het is nu welletjes. De Wever is een demagoog die we te slaafs hebben gevolgd.

Oud-premier Marc Eyskens (CD&V)
Mark Eyskens
Mark Eyskens © Belga

Marc Eyskens is op één week tijd de tweede eminence grise van de politiek die oproept om Bart De Wever en de N-VA te laten vallen. Eerder dit ook Louis Tobback (sp.a) dat.
De Wever draait een miljoen kiezers een rad voor ogen
"De Wever heeft meer dan een miljoen Vlaamse kiezers een rad voor ogen gedraaid," zegt Eyskens in Het Laatste Nieuws. "Het is nu welletjes. We moeten een regering vormen zonder hem."

De Wever is een demagoog
"De Wever is een demagoog. We zijn veel te ver gegaan in onze volgzaamheid. We moeten af van onze koudwatervrees. De CD&V moet de moed hebben om de N-VA met de vinger te wijzen voor de mislukking van de voorbije tien maanden. Het is de schuld van De Wever."

Dump De Wever nu
Eyskens roept op om niet te wachten op het zomerreces, maar om N-VA nu te dumpen. "De financiële markten houden ons in de gaten."

Het zit de oud-premier dwars dat De Wever zich laat gijzelen door de "actieve separatisten" in zijn partij. Elk volk zijn eigen staat gunnen, is volgens Eyskens "romantische larie". "Het Vlaamse volk bestaat niet meer. Dat is iets van de vorige eeuw."

Voor Marc Eyskens kan men niet langer op een regering blijven wachten. "Vertrouw de staatshervorming aan het parlement, kleef daar een deadline op - twee jaar bijvoorbeeld - en laat het lot van de regering daarvan afhangen", aldus de oud-premier. (EE)

RAF contre TAK


dimanche 17 avril 2011

Langue française interdite à La Panne.

Si la langue française est interdite à La Panne, il n'y a plus aucune raison d'y dépenser son argent.  La stupide conseillère communale VB devra alors expliquer aux commerçants de la ville pourquoi ils perdent du chiffre d'affaire !!!
Il faudrait que la stupidité débile leur retombe sur la gue.....


Forum des lecteurs du Vif du 15 avril 2011


Folies flamingantes. Il vaudrait mieux les éloigner de nous pour ne pas être contaminé par leurs folies.
Et si on les envoyait vers les cliniques vétérinaires pour avoir la paix ????  Ou encore appeler des médecins de Flandre en attendant que ces patients xénophobes rendent l'âme ???  C'est pas possible d'être aussi imbécile que ces flamingants.

Tobbak ne comprend pas les autres partis continuent à plier devant l'arrogance de la NV-A ?

"Bart De Wever kan het niet" (Louis Tobback)

donderdag 14 april 2011 om 09u26

"Wat een pretentie hebben die gasten eigenlijk?" Louis Tobback (sp.a) begrijpt niet dat de andere partijen "de arrogantie van de N-VA" blijven slikken. "Vorm een regering zonder de N-VA. Bart De Wever kan het niet."

Louis Tobback
Louis Tobback © Belga


De Leuvense burgemeester neemt de kritiek van de N-VA op de regeringsbeslissingen over de Europese begrotingsnormen niet. Op het Radio 1-programma De Ochtend haalde hij ongemeen scherp uit naar de partij van Bart De Wever. Hij roept de andere partijen op meteen een regering te vormen zonder de N-VA.

Pretentie
"Wat een pretentie hebben die gasten eigenlijk? Ze nemen absoluut geen regeringsverantwoordelijkheid, maar als de regering iets doet zonder hen te kennen, is het kot te klein. N-VA wil geen enkele verantwoordelijkheid opnemen en intussen over alles vooraf geraadpleegd worden, waarna ze nog altijd naar hun belief ja of neen kunnen zeggen. Ik begrijp niet dat de andere partijen aan tafel die arrogantie blijven slikken."

Theater
Tobback wijst erop dat N-VA goed is voor slechts 17 procent van de stemmen in België.  "Bart De Wever wil geen federale regering meer vormen, omdat hij geen regering kan vormen. Hij kan niet op tegen de strekking in zijn eigen partij die toch altijd neen zegt. Er moet een einde komen aan het theater, want "iedereen gaat daaraan ten onder, behalve wie het theater heeft opgezet".

Staatshervorming
Tobback roept de andere partijen dan ook op een regering te maken en samen een grote staatshervorming te stemmen, al zou het "wenselijker" zijn dat N-VA een compromis zou sluiten. Uitgangspunt zou dan de nota-Vande Lanotte zijn.

Volgens Tobback is er een uitgelezen kans om een grote Belgische staatshervorming door te voeren zonder Bart De Wever en N-VA. (Belga/EE)