mercredi 4 mai 2011

La vanité flamingante qui exige le respect.... parce qu'il est frustré !

Van Aelst haalt opnieuw zwaar uit naar Franstaligen

woensdag 04 mei 2011 om 07u15

Kersvers N-VA lid Vic Van Aelst heeft opnieuw zwaar uitgehaald naar de Franstaligen. "Ze hoeven niet van me te houden. Ze moeten me respecteren."

Vic Van Aelst
Vic Van Aelst © Belga



Vic Van Aelst kwam enkele weken geleden voor het eerst als N-VA-politicus in het nieuws met zijn voorstel om het Frans als tweede taal af te schaffen in het onderwijs. Hij werd daarvoor door zijn eigen partij meteen teruggefloten.


In het VRT-programma Reyers Laat ontkende Van Aelst gisteravond dat zijn voorstel een kemel was. "Mijn mening is misschien niet goddelijk, maar ik zal ze altijd verkondigen."



Volgens Van Aelst gaat de verknechting van de Vlamingen door de Franstaligen nog altijd voort. "Wij hebben Frans geleerd, de Franstaligen geen Nederlands. Ik heb 20 jaar in Brussel gewoond en woon nu 20 jaar in de rand. Ik krijg van Franstaligen geen enkel respect. Ze moeten niet van me houden, ze moeten me respecteren. " (EE)

Encore un pour qui c'est "Vlaanderen über alles" !!! Les francophones devraient se soumettre .

"De Franstaligen zijn niet moedig" (Karel Vinck)

dinsdag 03 mei 2011 om 21u00

Karel Vinck is ontgoocheld over het gebrek aan visie van de Franstalige partijen over de toekomst van het land.
Karel Vinck
Karel Vinck © Franky Verdickt
Karel Vinck, ex-topman van Bekaert, Umicore en de NMBS, was een van de Vlaamse captains of industry die onlangs luisterde naar de vier Franstalige partijvoorzitters in de businessclub De Warande in Brussel. Hij hield aan de ontmoeting een kater over.


Karel Vinck: De Franstalige politici hebben me enorm ontgoocheld. Ze willen het behoud van het consumptiefederalisme en ze willen niet horen van een responsabilisering van de deelstaten. We kregen wel een lange opsomming van bevoegdheidsoverdrachten, waarbij het federale niveau steeds een vinger in de pap houdt. Zo kom je nooit tot meer homogene bevoegdheden. In de kern willen de Franstaligen vooral geld, en dat Brussel een volwaardig derde gewest wordt.


Bart De Wever en de N-VA worden intussen niet alleen aan Franstalige maar ook aan Vlaamse kant aangemaand om meer compromisbereidheid te tonen.
Vinck: Ik hoor het woord compromis niet graag. Het doet me te veel denken aan de oude onderhandelingsstijl van geven en nemen. Dat leidt niet tot doorbraken. Ik vind het goed dat De Wever niet mee stapt in een loodgieterscenario, zoals de communautaire onderhandelingen in het verleden al te vaak verlopen zijn. Hij heeft gelijk om aan een aantal principes vast te houden, want anders zullen we de structurele problemen in dit land niet oplossen. Maar ook een meer eensgezinde Vlaamse opstelling zou geen kwaad kunnen. Daarom zou ik voorstellen dat de Vlaamse partijen uit onder meer de Octopusnota een tiental fundamentele punten halen die ze beschouwen als doorbraken en waarvoor ze dan ook echt gaan.


Wat zouden die doorbraken kunnen zijn?
Vinck: Een voorbeeld is een homogenisering van de bevoegdheidsverdeling, onder meer voor het arbeidsmarktbeleid. Of ook: een efficiënter bestuur voor een beter gefinancierd Brussel waar tenslotte 200.000 Vlamingen elke dag hun boterham verdienen. En zeker een herziening van de financieringswet die alle beleidsniveaus duidelijk responsabiliseert.


De Franstaligen vrezen dat een staatshervorming Wallonië zal verarmen.
Vinck: Laten we elkaar niets wijsmaken: we zullen allemaal verarmen. Om de overheidsfinanciën te saneren en het systeem voor uitdagingen zoals de vergrijzing te handhaven, moeten op alle niveaus inspanningen geleverd worden. Om de budgettaire situatie recht te zetten is er 20 à 25 miljard euro nodig. Het is waanzin om te spreken over een staatshervorming en niet tegelijk na te denken over dat begrotingsverhaal. Een nieuwe staatshervorming moet net het kader voor een gedeelde inspanning bieden.


Geloven de Franstaligen te weinig in hun eigen toekomst?
Vinck: Ja, ik vind de Franstaligen niet moedig, terwijl ze troeven hebben waarover de Vlamingen niet meer beschikken. Hun bevolking is bijvoorbeeld jonger. Ze beschikken ook over meer ruimte om te ondernemen. Op de as tussen Luxemburg en Louvain-la-Neuve hebben ze krachtige bedrijven aangetrokken. En toch durven ze niet voor verandering te kiezen.


(EWP/PAM) 

mardi 3 mai 2011

Hypocrisie flamingante

La Belgique félicitée par l'ONU

lundi 02 mai 2011 à 15h16
Les engagements de la Belgique en faveur des droits de l'homme ont été grandement appréciés, lundi, à l'ONU lors de l'« examen périodique universel » (EPU).
© BELGA
La plupart des délégations nationales qui ont interrogé le ministre des Affaires étrangères, Steven Vanackere, ont relevé différents points positifs tels que la présence du ministre à Genève, l'implication de la société civile dans les rapports présentés et la ratification de plusieurs textes internationaux majeurs.
Cependant, les nombreux scandales pédophiles semblent avoir marqué (choqué ?) un grand nombre d'intervenants qui se sont empressés de questionner le ministre au sujet de la protection de l'enfance en matière d'abus sexuels, mais aussi concernant l'absence d'interdiction claire des "châtiments corporels" (interdiction de la fessée).
Les principaux thèmes abordés tout au long de cet examen ont été : l'égalité homme-femme, la surpopulation carcérale, la "croissance" des propos ou actes racistes, le traitement des demandeurs d'asile, les droits des migrants et l'absence d'une institution nationale sur les droits de l'homme.
Quelques rares intervenants ont évoqué les tensions communautaires en Belgique, réclamant notamment la ratification de la Convention cadre du Conseil de l'Europe sur la protection des minorités nationales.

Levif.be avec Belga

RÉACTIONS

nicnol | 2 mai 2011
"Quelques rares intervenants ont évoqué les tensions communautaires en Belgique, réclamant notamment la ratification de la Convention cadre du Conseil de l'Europe sur la protection des minorités nationales." ... Eh oui : de cet "examen périodique universel", qu'en est-il, par exemple, des diverses violations des droits des francophones dans la périphérie bruxelloise ... ? Qu'en est-il relativement au fameux "droit du sol" d'odeur fasciste prôné par la Flandre ... ? Qu'en est-il de l'interdiction pour les francophones de s'exprimer en français dans certains endroits particulièrement rabiques de la Flandre ... ? On voit bien que le ministre "fédéral" des Affaires étrangères (donc, représentant théoriquement l'ENSEMBLE) de la ... "Belgique", ne représentait en fait QUE la Flandre ... Sûrement pas la francophonie ! Les "félicitations" de l'ONU (dont la Flandre va s'armer et le brandir à la face des "représentants" Wallons et bruxellois pour "justifier" le "bien-fondé" de ses oukazes, ... les francophones peuvent les jeter aux chiottes !!!