vendredi 24 juin 2011

L'art de se faire passer pour une victime sans toucher au fond des choses. Classique chez les flamingants.

"Maingain heeft met laatste aanval grens overschreden" (De Wever)

donderdag 23 juni 2011 om 20u28

N-VA-voorzitter Bart De Wever is niet te spreken over de laatste verbale aanval van Olivier Maingain. In een interview met Le Soir noemt Maingain De Wever een negationist.
© Belga

De FDF-voorzitter trekt in een interview met Le Soir nog eens van leer tegen De Wever en de N-VA. Zo beschuldigt hij De Wever van het ontkennen van de Holocaust. Volgens De Wever is Maingain met zijn aanval deze keer "een grens over gegaan". De Wever dient geen klacht in tegen Maingain, maar roept alle partijvoorzitters - ook MR-voorzitter Charles Michel - op afstand te nemen van de uitspraken van Maingain.

De ruzie tussen Maingain en De Wever lijkt te escaleren. Na forse uithalen van Maingain richting De Wever en de N-VA kwam het tot spanningen tussen het FDF en de MR. Die brokken zijn nog maar net gelijmd of Maingain lanceert een nieuwe aanval op De Wever. In een interview met Le Soir stelt Maingain donderdag onder meer dat De Wever negationistische uitspraken heeft gedaan en de Shoah heeft ontkend.

Geen klacht

De Wever slikt die nieuwe aanval niet. "Maingain is een grens over gegaan", luidt het. "Het criminaliseren van een politiek tegenstrever - en dan nog door hem te verbinden met één van de ergste misdaden uit de geschiedenis - is een brug te ver", zegt De Wever. Volgens De Wever hoopt Maingain wellicht op een klacht, maar dat "plezier" gunt hij de FDF-voorzitter niet.

"Het is ver gekomen dat men zo'n laster en eerroof over zijn kant moet laten gaan, maar ik heb besloten geen enkel gevolg te geven aan het optreden van Olivier Maingain", luidt het. "Juridisch leidt het in dit land toch meestal tot niets. Meer nog, een klacht lijkt figuren als Mertens en Maingain nog in de kaart te spelen." De Wever vraagt wel aan alle andere partijvoorzitters om zich van de aanval van Maingain te distantiëren. (Belga)

La presse flamande diabolise Maingain mais ne balaye pas devant sa porte !!!!!

Maingain noemt De Wever negationist

donderdag 23 juni 2011 om 08u31

FDF-voorzitter Olivier Maingain noemt Bart De Wever een negationist. Nadat de plooien tussen FDF en MR zijn gladgestreken na een ruzie over de verhouding met de N-VA, blijft Maingain De Wever zwartmaken.
FDF-voorzitter Olivier Maingain
FDF-voorzitter Olivier Maingain © Belga

In Le Soir trekt Maingain alle registers open. Hij haalt de beschuldigingen van negationisme aan die schrijver Pierre Mertens onder meer in Knack aan het adres van De Wever uitte.

"Hoe zouden waarnemers, media en Franstalige partijen reageren indien een van onze partijvoorzitters Jean-Marie Le Pen de hand zou schudden - De Wever heeft dat gedaan -, aanwezig zou zijn op de begrafenis van de oprichter van de lokale extreem-rechtse partij - De Wever heeft die van Vlaams Belang-stichter Karel Dillen bijgewoond - en negationistische uitspraken zou doen, de shoah ontkennen, zoals de N-VA-voorman heeft gedaan en zoals onder andere een schrijver als Pierre Mertens terecht heeft aangekaart?", vraagt Maingain zich af.

Hij weerlegt N-VA als fascistisch te hebben bestempeld, maar roept op tot waakzaamheid. "Hoeveel voormalige Vlaams Belangers zitten bij N-VA, hoeveel N-VA-mandatarissen zijn via de fascistische milities van de VMO of het TAK gepasseerd?", luidt het. Maingain zegt geen exclusieven te stellen. (Belga/EE)

mercredi 22 juin 2011

Le FDF fait la leçon au MR.Myriam Delacroix, "suppôt des thèses flamandes" ....Maingain, la bête noire des flamingants.

Maingain vergelijkt De Wever met Haider

dinsdag 21 juni 2011 om 09u49

FDF-topman Olivier Maingain blijft olie op het vuur gooien in de strijd met de MR over hoe de partij moet omgaan met de N-VA. In een interview op de RTBf vergeleek Maingain de partij van Bart De Wever met extreem-rechtse Europese partijen.
© Belga

In het ochtendprogramma Matin Première op de RTBf hield Maingain de N-VA verantwoordelijk voor de verrotting van ons land. Hij vergeleek de N-VA met het Vlaams Belang en met ‘Bossi, Viktor Orban en Jörg Haider, respectievelijk de voorman van de Italiaanse extreem-rechtse Lega Nord, de Hongaarse populistische premier en de overleden voorman van de uiterst rechtste Oostenrijkse FPÖ.

De uitval van Maingain maakt deel uit van een strijd met MR-voorman Charles Michel over de verhouding met de N-VA. De MR wil met de N-VA onderhandelen over de vorming van een regering. Volgens het FDF is het ondenkbaar om met de N-VA aan tafel te zitten.

Afgelopen weekend noemde Maingain in Le Soir de N-VA ‘een bedreiging voor de democratie.’ Maingain moest over zijn uitspraken uitleg komen geven op het partijbureau van MR maar stuurde zijn kat. Als de MR met de N-VA samenwerkt in het asieldossier, is er volgens Maingain een probleem en zal de toekomst van het FDF binnen de MR ter sprake komen.
(EE) 

mardi 21 juin 2011

lundi 20 juin 2011

Conflit Michel et Maingain.

Michel n'a pas encore compris que les flamingants n'ont pas de parole et ne sont pas respectables.
Il ne faut plus faire la moindre concession aux flamingants. Pour eux nous ne sommes rien et ils n'ont pas de scrupules.   Flaminganten buiten !