jeudi 8 décembre 2011

Les flamingants furieux continuent le combat pour un grand Reich flamand ! Di Rupo et ses négociateurs se sont fait avoir comme des bleus.

N-VA zal Di Rupo keihard bekampen: 'dit is niet onze premier'

donderdag 08 december 2011 om 11u32

De N-VA heeft in de kamer keihard uitgehaald naar de regering Elio Di Rupo. De andere partijen verwijten de N-VA schijnheiligheid, volksverlakkerij en leugenachtigheid.
Jan Jambon
Jan Jambon © Belga
"Dit is niet onze regering. Dit is niet onze premier. Dit is een door Franstaligen gedomineerde belastingregering die in deze Kamer gesteund wordt door een overgrote meerderheid van de Franstaligen en een minderheid van de Vlamingen". 
Dat heeft N-VA-fractieleider Jan Jambon in de Kamer verklaard tijdens het debat over de regeerverklaring die premier Elio Di Rupo  aflegde. De N-VA laat geen spaander heel van het regeerakkoord en zal het volgens Jambon "keihard bekampen".

'Schijnheiligheid, volksverlakkerij en leugenachtigheid'
Jambon kreeg het aan de stok met de Vlaamse meerderheidspartijen, die de N-VA "schijnheiligheid, volksverlakkerij en leugenachtigheid" verwijten.

Jambon mocht als fractieleider van de grootste partij de spits afbijten in het Kamerdebat over de regeerverklaring. Zoals verwacht maakte hij het regeerakkoord met de grond gelijk. N-VA gaat dan ook keihard oppositie voeren tegen deze regering. "Want Vlaanderen verdient beter", was zijn conclusie.

'Vette vis gevraagd, geen vette regering'
Samengevat vindt N-VA dat de regering teveel nieuwe belastingen heft, te weinig bespaart, de sociaaleconomische aanbevelingen van Europa niet uitvoert, voor een slecht communautair akkoord heeft gezorgd dat Vlaanderen geld zal kosten en zelf het goede voorbeeld niet geeft door te kiezen voor 19 regeringsleden. "De Vlamingen hebben een vette vis gevraagd. Geen vette regering".

Tegenwind
Jambon kreeg felle tegenwind van de Vlaamse meerderheidspartijen Open Vld, CD&V en sp.a. Open Vld-fractieleider Patrick Dewael verweet de Vlaams-nationalisten de Vlaming iets wijs te maken en zelf te zwijgen over de manier waarop de N-VA 11,3 miljard zou besparen. "Pure volksverlakkerij", klonk het. (Belga/EE)