mercredi 11 juillet 2012

Dixit E. Van Rompuy (CD&V), De Wever menace le bien-être des flamands. Le but de De Wever est de réunir une large majorité d'électeur en 2014 et démanteler la Belgique.


'De Wever is een bedreiging voor onze welvaart' (Van Rompuy)

woensdag 11 juli 2012 om 08u42
Bart De Wever © Belga

In een interview met de krant De Tijd haalt Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V) uit naar N-VA-voorzitter Bart De Wever. "De Vlaming moet weten waar hij aan toe is. De N-VA wil in 2014 met een volstrekte meerderheid minister-president worden. Niemand wijst erop dat de N-VA de macht wil grijpen om de Belgische staat te ontmantelen", zegt hij.


"We zouden de staatsschuld in financieel woelige tijden moeten splitsen en de sociale zekerheid uit elkaar trekken. Wat gaat die clash ons niet kosten? De Wever is een bedreiging voor onze welvaart. Met hem gaan we naar de chaos", zegt Van Rompuy.

De CD&V'er ergert zich naar eigen zeggen aan het "bittere negativisme" van De Wever en het "verzuurd politiek klimaat waarbij het negatieve zegeviert". "De Wever voedt dat voortdurend", luidt het.

Eric Van Rompuy: 'We hebben een regering die knopen doorhakt'

"Ik ben positief", zegt Van Rompuy. "Een jaar geleden stonden we haast nergens. Vandaag hebben we een staatshervorming met de splitsing van BHV, de verdubbeling van de fiscale autonomie van de deelstaten en een groot pakket extra bevoegdheden. We hebben een federale regering die knopen doorhakt", aldus Van Rompuy.(Belga/INM)

Aucun commentaire: