lundi 23 juillet 2012

Selon Dewael, les francophones sont responsables du succès de la N-VA !!!!!! Mais qui a donc voté pour ces connards ??????


Patrick Dewael: 'Franstaligen verantwoordelijk voor succes N-VA'

zaterdag 21 juli 2012 om 12u29
Patrick Dewael (Open VLD): ‘De N-VA profiteert van het soms juiste gevoel dat de noodzakelijke hervormingen door de Franstaligen geblokkeerd werden.’
Patrick Dewael © Belga

In een interview met de Brusselse krant La Libre Belgique laat Patrick Dewael, Open VLD-fractieleider in de Kamer, zijn licht schijnen op de communautaire toestand van het land. Hij wijst op de verantwoordelijkheid van de Franstaligen, wiens "conservatisme" meespeelt in het succes van de N-VA.

In het interview zegt Patrick Dewael akkoord te gaan met CD&V-voorzitter Wouter Beke, die nu al de zevende staatshervorming ter sprake brengt: “Ons land moet net als alle staten permanent zijn staatsstructuren aanpassen. Dat zorgt voor een goed beheer van de staat. Ook in landen zonder communautaire strubbelingen heeft men het over hervormingen van de instellingen. Het probleem in ons land is dat we alle staatshervormingen linken aan incidenten tussen Vlamingen en Walen.”

Patrick Dewael: “Mochten wij N-VA achterna hollen, de koning had nooit de akkoorden ondertekend’

La Libre polst ook naar hoe de traditionele partijen omgaan met N-VA, de sterke speler op het Vlaamse toneel. Lopen zij de N-VA niet achterna? “Neen, daar vergist u zich in. Mochten wij achter de N-VA aanhollen, dan had de koning nooit zijn handtekening onder de akkoorden gezet. Toen de N-VA weigerde verder te onderhandelen, hebben wij dat wel gedaan.”
Volgens La Libre erkent de CD&V haar verantwoordelijkheid in het succes van de N-VA, doet de Open VLD dat ook? “Het wordt vaak vergeten dat in 2007 de Franstaligen niet wilden spreken over een grote hervorming,” legt Dewael de bal in het andere kamp. “Toch gaven enkele Franstalige politici, zoals Philippe Moreaux (PS), toe dat het niet erg intelligent was om zelfs niet te luisteren naar de vragen van de Vlamingen. Veel te lang werd ‘neen’ of ‘non’ gezegd tegen elkaar.”

Patrick Dewael: ‘Uiteraard zijn Franstaligen verantwoordelijk voor succes N-VA’

“Met dat conservatisme en door te weigeren te onderhandelen, zijn de Franstaligen uiteraard de belangrijkste verantwoordelijken voor het succes van de N-VA. De N-VA heeft geprofiteerd van een gevoel – dat soms juist was – dat de noodzakelijke hervormingen door de Franstaligen geblokkeerd werden.”
Dewael noemt het discours van de N-VA, waarbij de Franstaligen en zeker de PS alle schuld toegeschoven krijgen, wel “overdreven”: “In Vlaanderen worden de belastingen verhoogd, met de toestemming van de N-VA, en zonder de PS.” (SD)

Aucun commentaire: