dimanche 28 octobre 2012

Adolf De Wever ment une fois de plus et des cons vont le suivre. Deutschland n'est pas ce qu'il présente. L'Allemagne sera aussi dans la tourmente demain et notre "adolf" annonce des demains radieux !!!!!


Bart De Wever: 'Onze economie Walloniseert'

zondag 28 oktober 2012 om 12u05
N-VA-voorzitter Bart De Wever pleit opnieuw voor grondige hervormingen, zoals Duitsland heeft gedaan. Die blijven volgens hem uit, waardoor ons land aan het 'Walloniseren' zou zijn.
Bart De Wever © Belga
Volgens N-VA-voorzitter legt de recente sluiting van Ford Genk een vicieuze cirkel bloot. ‘De arbeidsmarkt, het arbeidsrecht, onze fiscaliteit zijn niet hervormd omdat de PS dat niet wil. Duitsland heeft dat wel gedaan en is nu een top performer’, zo zei De Wever in De Zevende Dag op Eén.

PS-publiek sparen 
Bij het opstellen van de begroting benadrukken zowat alle topministers de competitiviteit van onze bedrijven en de werkgelegenheid willen sparen. N-VA-voorzitter De Wever verwacht daar echter niet al te veel van.
‘Men zal inderdaad iets doen rond de loonlasten. Wellicht doet men iets met de index en sparen ze het PS-publiek door de lage lonen daarvan vrij te stellen’, voorspelde hij. ‘En in ruil zullen er nieuwe lasten komen.’ De Wever verwacht onder meer een btw- en een accijnsverhoging.

Het moet echter gezegd dat ook de N-VA voor een btw-verhoging heeft gepleit. ‘Om dan de lasten op arbeid te verlagen’, reageerde De Wever. Dat een eventuele indexsprong daarvoor zou zorgen, betwijfelt hij. Volgens hem komen er waarschijnlijk immers ook een hele hoop uitzonderingen, waardoor de uitvoering uiteindelijk ‘niets meer voorstelt’.

De Wever onderstreept tot slot de uitspraken van Michel Delbaere, voorzitter van de werkgeversorganisatie Voka, dat alleen confederalisme ons kan helpen. Volgens Delbaere remt de regering de welvaart van het land.

COALITIE Antwerpen: ‘We werken aan de verzoening’ 
Over de vorming van een coalitie in Antwerpen wou Bart De Wever niet te veel kwijt. ‘We zijn aan het werken aan de verzoening. Het was een heel harde campagne en nu moet er een stabiele coalitie gevormd worden. Het helpt dan ook niet per se om de stad op te delen in een links stadsdistrict en rechtse buitendistricten’, aldus De Wever verwijzend naar de uitspraken van SP.A-burgemeester Patrick Janssens.

De Wever is ervan overtuigd dat de coalitie tegen 1 januari rond zal zijn. ‘Het is niet de weg naar Rome die belangrijk is, maar het resultaat.’ (Belga/TE) 


Aucun commentaire: