mardi 16 octobre 2012

"Splitsing" est leur mot clé hypocrite pour forger un état flamingant aux détriments des Belges francophones.


'Separatisten hopen nu op splitsing van het land'

maandag 15 oktober 2012 om 08u23

De overwinning van de N-VA bij de lokale verkiezingen is ook de buitenlandse media niet ontgaan. Zonder uitzondering benadrukken ze dat met de Vlaams-nationalisten een "separatistische partij" gewonnen heeft die haar zege wil gebruiken als opstapje naar een onafhankelijk Vlaanderen.
Bart De Wever © Belga

Financial Times: referendum over onafhankelijkheid

In Groot-Brittannië heeft de Financial Times aandacht voor België. Het succes van de N-VA en De Wever "zullen bij separatisten de hoop op een opdeling van het land versterken".

De zakenkrant weet dat De Wever van de burgemeestersrace in Antwerpen een referendum over de onafhankelijkheid van Vlaanderen heeft gemaakt en dat nu verwacht wordt dat hij "de steun van de socialisten zal zoeken om Antwerpen te besturen".

Reuters: Verdeelde nationale regering
"Een partij die België wil opdelen heeft  grote overwinningen behaald bij de gemeenteraadsverkiezingen en haar leider ligt op koers om de burgemeester van 's lands tweede stad te worden, wat de druk op een verdeelde nationale regering opvoert", weet het Britse persagentschap Reuters.

"De overwinning van De Wever zal niet tot de opdeling van België leiden, maar waarschijnlijk zal er een impact zijn op het nationale niveau."

Volgens Reuters kunnen CD&V, SP.A en Open VLD, de drie Vlaamse partijen in de federale regering, door hun inspanningen om stemmen terug te winnen van de N-VA "hun samenwerking met hun Franstalige coalitiepartners ondermijnen".

Libération: Gele golf
In de Franse krant Libération wijst Jean Quatremer erop dat de N-VA erin geslaagd is zich lokaal te verankeren in Vlaanderen, "het laatste echelon dat ontbrak op hun veroveringstocht (na het regionale en federale)". De verkiezingsuitslag wijst op een "gele golf" in Vlaanderen, schrijft hij.

NRC Handelsblad: Graadmeter voor Vlaamse autonomie
Ook voor het Nederlandse NRC Handelsblad is het duidelijk: "De lokale verkiezingen in België hebben een sterke nationale dimensie", schrijft journaliste Mirjam Remie. "Ze worden beschouwd als een graadmeter voor de mate waarin Vlaanderen autonomie zal proberen te bewerkstelligen. Vooral de sterke strijd om het burgemeesterschap in Antwerpen, de op een na grootste havenstad van Europa, wordt gezien als bepalend voor de koers die het land op wil."

AP: ontluikende  partij is nu de grootste
Het Amerikaanse persbureau AP spreekt van "sweeping gains" voor de N-VA, overdonderende winsten. "Bij de gemeenteraadsverkiezingen van zes jaar geleden was de N-VA nog een ontluikende partij die slechts weinig stemmen haalde in Vlaanderen, maar na de nationale verkiezingen van 2010 was het de grootste partij geworden. De verkiezingen bevestigden dit." (Belga/EE
)

Aucun commentaire: