samedi 11 février 2012

Après avoir écarté le Bruxellois francophone Koekelberg, la place est bien entendu occupée par une flamande !!!!!

Catherine De Bolle toch eerste vrouwelijke commissaris-generaal van federale politie

vrijdag 10 februari 2012 om 17u16
Catherine De Bolle volgt op 1 maart Paul Van Thielen op als commissaris-generaal van de federale politie, zo besliste de ministerraad.
Catherine De Bolle, de eerste vrouwelijke commissaris-generaal van de Federale Politie.
Catherine De Bolle, de eerste vrouwelijke commissaris-generaal van de Federale Politie. © Belga
Catherine De Bolle volgt op 1 maart Paul Van Thielen op als commissaris-generaal van de federale politie. De ministerraad heeft unaniem ingestemd met het voorstel van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) en haar collega van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) om De Bolle voor te dragen, melden beide ministers.
De benoeming moet enkel nog aan de koning worden voorgelegd.
De bijna 42-jarige De Bolle is sinds 2001 korpschef van de lokale politie in Ninove. Ze werd zowel door de selectiecommissie als door de politieraad als eerste gerangschikt van de kandidaten voor de functie van commissaris-generaal. Die functie wordt sinds maart vorig jaar tijdelijk waargenomen door Paul Van Thielen.
Klacht bij Raad Van State
De benoeming van De Bolle leek even in het gedrang te komen, toen de regering besliste de benoeming uit te stellen, omdat er een klacht liep bij de Raad van State uit hoofde van hoofdcommissaris Michel Brasseur. Brasseur, die zelf afviel in de eerste ronde, klaagt een vergetelheid aan in een verslag van de Vaste Commissie voor de Lokale Politie (VCLP).
Die moest voor de vijfkoppige jury drie namen van korpschefs voordragen bij de regering. Volgens de voorzitter van de VCLP, Dirk Van Nuffel, kwam de algemene vergadering daarover wel degelijk bijeen, maar het agendapunt werd niet genotuleerd.
Hoge politieambtenaren
Omdat verschillende toplui van de federale politie het onaanvaardbaar vonden dat de selectieprocedure op basis daarvan zou moeten worden overgedaan, werden verklaringen onder ede verzameld over het overleg bij de VCLP. Die hoge politieambtenaren hoopten de benoeming van Catherine De Bolle tot hoofd van de Federale Politie zo alsnog te kunnen redden. (Belga/SD)

L'art de faire mentir les chiffres est une spécialité flamingante.


Un avis respectable que je partage.


mercredi 8 février 2012

Mais à quoi ces connards passent leur temps !!!!!!!

N-VA wil meer transparantie rond belastingen koningshuis

dinsdag 07 februari 2012 om 16u20
N-VA-Kamerlid Theo Francken wil onder andere weten of de leden van de koninklijke familie tanken aan de belastingvrije pomp in Laken. Dat zou immers onwettelijk zijn, klinkt het.
N-VA-Kamerlid Theo Francken wil meer transparantie rond de belastingen van het koningshuis.
N-VA-Kamerlid Theo Francken wil meer transparantie rond de belastingen van het koningshuis. © Belga
Oppositiepartij N-VA vraagt een grotere transparantie rond de belastingen die de leden van de koninklijke familie betalen. Daarover hangt nu een waas van onduidelijkheid. Kamerlid Theo Francken (N-VA) zegt dat er alvast geen enkele wettelijke basis is die de koningin(-weduwe), de prinsen en prinsessen vrijstelt van belastingen, btw en accijnzen.
De grondwet voorziet in een belastingvrijstelling voor de civiele lijst, de middelen die de koning krijgt om zijn functie te kunnen uitoefenen. Privéaankopen horen daar niet bij, verzekerde minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) in de Kamercommissie Financiën.
Belastingvrije pomp
Kamerlid Francken wou vooral weten hoe het zat met de rest van de koninklijke familie. Betalen zij belastingen op hun dotatie? Tanken zijn aan de belastingvrije pomp in Laken? Als dat het geval is, heeft dat volgens de N-VA'er geen wettelijke basis.
Minister Vanackere zei de zorg van Francken voor meer transparantie te delen, maar sprak ook van een "grondwettelijke gewoonte". Hij wees er ook op dat de koning zelf al aangegeven heeft om dit en volgend jaar te zullen bijdragen tot de besparingsinspanning van de overheid. (Belga/SD)

lundi 6 février 2012

Le refus du bilinguisme en 1932, un mythe flamand.


Les mensonges répétés et la mauvaise foi des flamingants ne sont pas un mythe ! La fin justifie tous les moyens, même les plus dégradants et les plus déshonorants.  (Vlaanderen über alles!!!)
Au plus je découvre leurs "saloperies" au plus ils me dégoûtent. 

Il a la frousse de ne pas réussir à bétonner les résultats de la pseudo-négociation honteuse de BHV.


dimanche 5 février 2012

Mensonges d'Adolf De Wever !


Une fausse image de la Flandre pour les étrangers.

Il n'y a pas longtemps, un journaliste Anglais avait claqué la porte au bout de 4 semaines : il ne voulait pas travailler pour une "pravda flamande" !  Pas mal  l'exploit se réédite.....

Hypocrisie de Grouwels

C'est bien connu que Grouwels est flamingante jusque dans les tripes et que ni les francophones ni les Bruxellois ne comptent pour elle.  Elle foutra la merde partout pour pseudo négocier ce qui est aux Bruxellois (francophones) selon les méthodes habituelles flamingantes.
Ce n'est pas à la Flandre mais on fera tout pour s'en emparer.
Il est temps que les responsables de Bruxelles et le FDF remettent la mère Grouwels à sa place, à savoir en Flandre.  Dégage !