samedi 24 novembre 2012

Anciens combattants opposés à la N-VA. De Wever est offusqué.


Antwerpse oud-strijders willen geen herdenkingen meer met N-VA

donderdag 22 november 2012 om 20u08
Antwerpse oud-strijders willen geen herdenkingen meer met N-VA. © Belga
De Vaderlandslievende Verenigingen van Antwerpen en omgeving, de verenigingen van oud-strijders, willen in de toekomst geen herdenkingsplechtigheden meer houden voor hun tijdens de oorlog omgekomen strijdmakkers als daar N-VA'ers op aanwezig zijn. Dat zegt de Antwerpse regionale zender atv op basis van een brief die de oud-strijders hem hebben bezorgd. 
"De N-VA is geen democratische partij", klinkt het volgens atv in de brief. "Ze is wel democratisch aan de macht gekomen, doch herinneren wij eraan dat de N-VA haar oorsprong vindt in het Vlaams Nationaal Verbond (VNV) van tijdens de oorlog."

Volgens een woordvoerder van de oud-strijders hebben zij tijdens de Tweede Wereldoorlog aan hun strijdmakkers beloofd altijd de strijd te zullen voortzetten "tegen dictatuur en voor democratie". Bovendien vinden de oud-strijders het hun plicht om de plechtigheden in ere te houden, "maar niet samen met een partij die voor de splitsing van België is, waartegen wij hebben gevochten".

Bart De Wever: 'Deur Schoon Verdiep staat open'
N-VA-voorzitter en Antwerps formateur Bart De Wever wilde nog niet inhoudelijk reageren op de brief, tot hij die ook zelf van de oud-strijders heeft ontvangen. "Als ze mij iets te vertellen hebben, de deur van het Schoon Verdiep staat altijd open. Het is beleefd en correct om bezorgdheden te komen uiten, maar als die in brieven naar de media worden gestuurd is daar misschien een andere bedoeling bij", aldus De Wever.(Belga/INM)
Bart De Wever verwacht nog 'pittige onderhandelingen'
meer foto's

jeudi 22 novembre 2012

Fernand Koekelberg à nouveau débouté.

 Avec l'appui d'Yves Leterme, Fernand Koekelberg a été "massacré" et sa fonction de dirigeant a été réservée à une flamande Debolle. Ce qui fait que la tête de la pyramide de la police Belge est occupée par uniquement des flamands qui font tout pour se réserver les meilleures fonctions dans la chose publique.
Rien d'étonnant que Koekelberg soit systématiquement recalé. Qui compose le conseil d'Etat ??????

mardi 20 novembre 2012

L'affront au prince Philippe


Une fois de plus les flamingants hurlent à la victimisation de la Flandre.   Comme d'habitude ils ont la mémoire très courte et n'ont strictement rien dit quand Adolf De Wever s'est envolé pour l'Angleterre et y a dénigré la Belgique auprès du premier ministre Anglais. Et c'est ce qu'il fait systématiquement  quand il se déplace en tant que maître de la Flandre qui est en admiration devant leur Dieu.
Il ne faut pas s'étonner de trouver des écrits sur la Belgique et ses flamingants dans les presses étrangères.