mardi 16 juillet 2013

Et que coûtent les N-VA et VB aux contribuables pour leurs aberrations ????

N-VA verbaasd over omvang dotatie koning Albert

dinsdag 16 juli 2013 om 15u40
N-VA-Kamerlid Theo Francken reageert met ongeloof op de beslissing van het kernkabinet om koning Albert na zijn troonsafstand een jaarlijkse dotatie van 923.000 euro toe te kennen.
Theo Francken (N-VA) © Belga
"Ik ben verbaasd dat een van de rijkste mensen van België elk jaar bijna 1 miljoen euro zal krijgen van de belastingbetaler, en dat in economisch barre tijden", zegt hij. De dotatie van de afgetreden koning zal even hoog zijn als die van kroonprins Filip op dit moment.
Volgens Francken is de Belgische koninklijke familie een van de rijkst bedeelde monarchieën ter wereld. "Binnenkort hebben we drie koninginnen, twee koningen, een prins en een prinses die elk een dotatie ontvangen - straks komt daar misschien nog de kroonprinses bij. Dat met Laurent en Astrid de broer en de zus van de koning een dotatie zullen krijgen, gebeurt nergens anders. In andere monarchieën gaan die gewoon uit werken."
Geen moed
De N-VA'er betreurt dat de topministers niet "de moed" hebben gehad om meer te snoeien in de dotaties. "In het Verenigd Koninkrijk woedt momenteel de discussie of kroonprins Charles een vermogensbelasting moet betalen. Bij ons wordt nog over een personenbelasting gepraat", vergelijkt Francken.
De kern besliste, in navolging van het akkoord binnen het Uitvoeringscomité voor de Staatshervorming, dat het voormalige vorstenpaar voortaan op een schijf van 200.000 euro van zijn dotatie belastingen zal betalen. (Belga/TE) 

Aucun commentaire: