mardi 16 juillet 2013

Les flamingants ne bougeront que si le monde entier les sanctionnent .

Quatre francophones devant l'ONU        le Soir 26 juin 2013
Ils habitent des communes à facilités et ont décidé de déposer plainte au conseil des Droits de l'Homme.
Une démarche soutenue et encadrée par les FDF. Pour les plaignants, le rouleau compresseur flamand est toujours bien là.
Pour eux cela se marque dans leurs relations avec l'administration régionale, mais également dans les accès au logement (Wooncode) par exemple.

Et que coûtent les N-VA et VB aux contribuables pour leurs aberrations ????

N-VA verbaasd over omvang dotatie koning Albert

dinsdag 16 juli 2013 om 15u40
N-VA-Kamerlid Theo Francken reageert met ongeloof op de beslissing van het kernkabinet om koning Albert na zijn troonsafstand een jaarlijkse dotatie van 923.000 euro toe te kennen.
Theo Francken (N-VA) © Belga
"Ik ben verbaasd dat een van de rijkste mensen van België elk jaar bijna 1 miljoen euro zal krijgen van de belastingbetaler, en dat in economisch barre tijden", zegt hij. De dotatie van de afgetreden koning zal even hoog zijn als die van kroonprins Filip op dit moment.
Volgens Francken is de Belgische koninklijke familie een van de rijkst bedeelde monarchieën ter wereld. "Binnenkort hebben we drie koninginnen, twee koningen, een prins en een prinses die elk een dotatie ontvangen - straks komt daar misschien nog de kroonprinses bij. Dat met Laurent en Astrid de broer en de zus van de koning een dotatie zullen krijgen, gebeurt nergens anders. In andere monarchieën gaan die gewoon uit werken."
Geen moed
De N-VA'er betreurt dat de topministers niet "de moed" hebben gehad om meer te snoeien in de dotaties. "In het Verenigd Koninkrijk woedt momenteel de discussie of kroonprins Charles een vermogensbelasting moet betalen. Bij ons wordt nog over een personenbelasting gepraat", vergelijkt Francken.
De kern besliste, in navolging van het akkoord binnen het Uitvoeringscomité voor de Staatshervorming, dat het voormalige vorstenpaar voortaan op een schijf van 200.000 euro van zijn dotatie belastingen zal betalen. (Belga/TE) 

Pourquoi ne pas taxer les prétentions de l'école flamingante Vlerick qui veut se tailler une place à Bruxelles fenêtre ouverte sur le monde !!!

Stade : Grimbergen snobe la Wallonie            la Libre 29 juin 2013
Une motion du conseil communal entend tout faire pour préserver le caractère flamand dans le dossier du futur stade national dont la région Bxloise a annoncé la construction sur le parking C, qui appartient à la ville de BXL mais se trouve en territoire flamand. La Flandre a annoncé la couleur : "prélever les taxes les plus importantes possibles sur les activités allant du stationnement aux loisirs".

lundi 15 juillet 2013

Encore mieux vider la Belgique de son contenu. Et les Belges ainsi qu'habitants du grand BHV ne sont jamais consultés !!!!!

11 juli: Peumans wil ook politie en justitie regionaliseren

donderdag 11 juli 2013 om 12u26
Bevoegdheden zoals politie, brandweer en justitie kunnen perfect op een regionaal niveau georganiseerd worden. Dat bewijzen voorbeelden uit het buitenland, heeft Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans gezegd in zijn 11 juli-toespraak.

Jan Peumans © Belga
In zijn laatste 11 juli-toespraak van deze legislatuur schetste Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans een beeld van de groeiende autonomie van Vlaanderen en het Vlaams Parlement. Sinds het ontstaan van de Nederlandse Cultuurraad in 1971 is een hele weg afgelegd.
Nog meer autonomie

Toch ziet Peumans ruimte voor een nog grotere autonomie. "Ik heb bij bezoeken aan autonome regio's in Europa geleerd dat Vlaanderen een autonomie heeft die velen ons benijden, maar ook dat sommige andere regio's bevoegdheden hebben die wij hen moeten benijden", klonk het.

Peumans verwees daarbij onder meer naar de Bosnische deelrepubliek Sprska die autonoom bevoegd is voor onder meer politie en brandweer. En de Duitse Länder hebben dan weer eigen ministers van Justitie. "U merkt dat nog veel bevoegdheden, waarvan andere regio's in de praktijk bewezen hebben dat ze op dat niveau perfect kunnen functioneren, voor regionalisering in aanmerking komen."

Nieuwe bevoegdheden zijn uitdaging 
De parlementsvoorzitter verwees daarbij ook naar de zesde staatshervorming. Volgens Peumans wordt het een "uitdaging" voor de volgende Vlaamse regering om de nieuwe bevoegdheden (onder meer geboortepremie, kinderbijslag, controle op werklozen en huurwetgeving) "in te vullen op maat van Vlaanderen en de Vlamingen".

"De uitdaging is des te groter omdat de financiële middelen die nodig zijn om deze bevoegdheden naar behoren uit te oefenen, niet voor de volle honderd procent mee overkomen", aldus Peumans.

Uithaal naar de media

De N-VA'er pleitte ook voor de oprichting van een opvolgingscommissie staatshervorming in het Vlaams Parlement. Hij deed datzelfde voorstel eerder ook al bij het begin van het parlementaire jaar in 2010 en ook Groen drong al aan op de oprichting van zo'n commissie.
Peumans sloot zijn speech af met de de boodschap dat de kwaliteit van een parlement afhangt van de kwaliteit van zijn leden. In het verleden liet hij al optekenen dat er onvoldoende goede parlementsleden zijn, maar het is volgens hem ook "aartsmoeilijk" om een goed parlementslid te zijn. Een parlementslid moet niet alleen een pak kwaliteiten combineren, gaande van dossierkennis tot retorisch talent, maar hij of zij moet ook overweg kunnen met de media. Die media zijn volgens Peumans dan weer zo "marktgericht" dat "sensatie en smeuïge verhalen" het halen op "intellectuele beschouwingen en technische analyses". (Belga/TE) 

Et l'Etat Belge dans ces parodies ?????

Un nouveau logo "moins agressif" pour la Flandre

dimanche 14 juillet 2013 à 10h51
Après la Wallonie, c’est au tour de la Flandre et de son ministre-président, Kris Peeters, de présenter son nouveau logo "plus contemporain".
Le nouveau logo de la Flandre se veut moins agressif. © Standaard
C’est le quotidien De Standaard qui a présenté ce nouveau logo en exclusivité. Le lion toutes griffes dehors, jugé trop agressif, a été remplacé par une demi-tête de lion accompagnée du slogan "Flanders, State of the art", dans sa version internationale. Un simple "Vlaanderen" sera apposé à côté du lion dans sa version flamande.
"Le lion est encore bien présent", commente Kris Peeters dans De Standaard. "C’est un lion contemporain, le côté agressif que certains voyaient dans le précédent a disparu. Il est simple, ouvert et confiant, il regarde aussi droit dans les yeux".
Reste à voir s’il fera l’unanimité auprès de la population flamande, ce qui n’avait pas été le cas lorsque Rudy Demotte avait présenté le nouveau logo de la Wallonie

dimanche 14 juillet 2013

Menaces et grognements de la N-VA.


Quand on sait que ces "mises en garde" proviennent d'un individu né et élevé dans un nid de nationalistes radicaux au point que la famille a été pro-nazie et collaboratrice, plus rien n'étonne. Le flambeaux anti-blege, anti-francophones, anti-monarchie passe de génération en génération et ils sont fiers de leur fascisme. Ces individus sont la négation de l'Europe du 21ème siècle.